TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Руските олигарси масовно купуваат белодробни вентилатори, си градат клиники и привлекуваат лекари

МКД - 25.03.2020

„Русија сè уште е релативно поштедена од коронавирусот. Но богатите Руси преземаат превентивни мерки и си градат лични клиники на своите имоти. Таквото однесување може да има сериозни последици за рускиот здравствен систем“, пишува германското ...

Парата „буши“ во Русија: Олигарсите набавуваат респиратори, градат лични клиники и „купуваат“ доктори

Таратур - 26.03.2020

Иако Русија засега, барем официјално статистички (за во реалноста, на терен не знаеме) е релативно поштедена од пандемијата на коронавирусот која го тресе светот. Сепак, богатите руски олигарски ништо не оставаат на случајноста, па преземаат ...

Руската елита масовно „купува“ здравје

Вечер - 26.03.2020

Богатите Руси, очигледно, не веруваат дека пандемијата и понатаму ќе ја одминува Русија – и се претпазливи. Олигарсите купуваат белодробни вентилатори, на своите имоти си градат клиники, па дури и врбуваат врвни доктори да ги лекуваат, за „недај ...