TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Специјални камери ќе ловат возачи што користат смартфони

Телефони.мк - 03.12.2019

Австралиските власти преку воведување на нови специјални камери сќе може да ги ловат возачите кои додека управуваат со моторното возило користат смартфом за повици или допишување со цел да се намали бројот на сообраќајни несреќи предизвикани од ...

Австралијанците со мобилен телефон во рака ќе бидат ловени од вештачка интелигенција и камери

Додај Гас - 03.12.2019

Камерите за откривање на мобилни уреди користат вештачка интелигенција за разгледување на фотографии и откривање на незаконска употреба на мобилните уреди Австралиската држава Нов Јужен Велс, во која се наоѓа и најголемиот град во Австралија, ...

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Макфакс - 02.12.2019

Австралиската држава Нов Јужен Велс во неделата ги претстави камерите за детектирање висока дефиниција дизајнирани да ги фатат возачите што користат мобилни телефони зад воланот. Ендру Констанс, министер за патишта на Нов Јужен Велс, рече дека ...

Австралија воведе систем на камери кои ги детектираат возачите при користење смартфони

USB - 02.12.2019

Австралиската држава Нов Јужен Велс, во најголемиот град Сиднеј ја постави првата сообраќајна камера на светот за да открие употреба на мобилни телефони за време на возењето. Камерите имаат за цел да ги намалат сообраќајните несреќи за една третина ...

Во Австралија се воведуваат камери кои ќе ги откриваат возачите кои користат мобилен телефон додека возат

Smartportal - 02.12.2019

Камерите се поставени во државата Нов Јужен Велс и почнуваат со работа од овој месец Мобилните телефони се веќе толку дел од нашиот живот што голем процент од нас ги користат и додека управуваат со своето возило, а тоа важи и за возачите на мотори.

Систем за откривање возачи кои користат мобилен телефон воведен во Австралија

Сакам да кажам - 01.12.2019

Австралиската држава Нов Јужен Велс, во чиј состав е и Сиднеј, е една од првите на светот која воведе систем за детектирање возачи кои зборуваат на мобилен телефон, во обид да го намали бројот на сообраќајни несреќи за една третина.

Австралија ги постави првите камери во светот за откривање на мобилни уреди

Хитпортал - 03.12.2019

Австралиската држава Нов Јужен Велс, во која се наоѓа и Сиднеј, во неделата ги постави првите светски сообраќајни камери за откривање на мобилни уреди, со надеж дека ќе ги намали сообраќајните незгоди за една третина за две години, соопшти тамошната ...