TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изгласани договорите за новите гранични премини кон нашата земја

+инфо - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Демократска алијанса иако е против Договорот од Преспа, ќе гласа за отворање на новите гранични премини

Нова ТВ - 15.05.2019

Со ладно и тешко срце, со вистинска загриженост, но со единствен критериум развој на добрососедските односи меѓу двете земји и економски развој на северна Грција, ќе гласаме за двата договори, рече пратеникот од Демократска алијанса, Јоргос Карас на ...

Почна пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на договорите за новите гранични премини кон нашата земја

ММС - 15.05.2019

Во речиси празна сала, со неколку пратеници од грчките партии, десетина минути по 16 часот по локално време започна расправата на пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на двата договори потпишани во март и април во Скопје за ...

„Маркова нога“ бил отворен 1959, затворен од хунтата во 1967 година

PressingTV - 14.05.2019

Откако денеска грчкиот парламент преку надежната парламентарна комисија даде дозвола за отворање на нов граничен премин, грчки власти објаснија зошто досега не се отворил овој граничен премин кој значаен за жителите од двете страни на границата во ...

Грчкиот Парламент даде зелено светло за Договорите за новите гранични премини кон нашата земја

А1 On - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Демократска алијанса иако е против Договорот од Преспа, ќе гласа за отворање на новите гранични премини меѓу Северна ...

24Инфо - 15.05.2019

Со ладно и тешко срце, со вистинска загриженост, но со единствен критериум развој на добрососедските односи меѓу двете земји и економски развој на северна Грција, ќе гласаме за двата договори, рече пратеникот од Демократска алијанса, Јоргос Карас на ...

Грчкиот Парламент расправа за ратификација на договорите за новите гранични премини кон нашата земја

Независен - 15.05.2019

Во речиси празна сала, со неколку пратеници од грчките партии, десетина минути по 16 часот по локално време започна расправата на пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на двата договори потпишани во март и април во Скопје за ...

Започна комисиската расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Северна Македонија

1tv - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Зелено светло од грчкиот Парламент за новите гранични премини кон нашата земја

Слободен Печат - 15.05.2019

Нова демократија, Златна зора и Сојуз на централисти беа против, додека пак Комунистичката партија гласаше воздржано. Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни ...

Демократска алијанса: Иако сме против Договорот од Преспа, ќе гласаме за новите гранични премини со Северна Македонија

1tv - 15.05.2019

Со ладно и тешко срце, со вистинска загриженост, но со единствен критериум развој на добрососедските односи меѓу двете земји и економски развој на северна Грција, ќе гласаме за двата договори, рече пратеникот од Демократска алијанса, Јоргос Карас на ...

Почна пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на договорите за новите гранични премини кон нашата земја

Канал5 - 15.05.2019

Во речиси празна сала, со неколку пратеници од грчките партии, десетина минути по 16 часот по локално време започна расправата на пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на двата договори потпишани во март и април во Скопје.

Во грчкиот Парламент ќе се разгледуваат законите за новите гранични премини меѓу Северна Македонија и Грција

Слободен Печат - 14.05.2019

Нацрт законите произлегуваат од потпишаните договори во Скопје во март и април годинава, а известувачи во Комисијата се пратениците Јоргос Ѕиманис од СИРИЗА и Јоргос Кумуцакос од Нова демократија.

Грција со зелено светло за новите гранични премини кон нашата земја - 3 партии против

Press24 - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Демократска алијанса иако е против Договорот од Преспа, ќе гласа за отворање на новите гранични премини меѓу Северна ...

Независен - 15.05.2019

Со ладно и тешко срце, со вистинска загриженост, но со единствен критериум развој на добрососедските односи меѓу двете земји и економски развој на северна Грција, ќе гласаме за двата договори, рече пратеникот од Демократска алијанса, Јоргос Карас на ...

Почна пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на договорите за новите гранични премини кон нашата земја

Press24 - 15.05.2019

Во речиси празна сала, со неколку пратеници од грчките партии, десетина минути по 16 часот по локално време започна расправата на пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на двата договори потпишани во март и април во Скопје за ...

Kомисиска расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Северна Македонија

Локално - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Грчкиот Парламент даде зелено светло за Договорите за новите гранични премини кон нашата земја

24Инфо - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Почна пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на договорите за новите гранични премини кон нашата земја

1tv - 15.05.2019

Во речиси празна сала, со неколку пратеници од грчките партии, десетина минути по 16 часот по локално време започна расправата на пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на двата договори потпишани во март и април во Скопје за ...

Започна комисиската расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Северна Македонија

Независен - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Грчкиот Парламент одобри отварање нови гранични премини кон нашата земја

еМагазин - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Новите гранични премини со Македонија по брза постапка на седница на грчкиот парламент

PressingTV - 15.05.2019

Во речиси празна сала, со неколку пратеници од грчките партии, десетина минути по 16 часот по локално време започна расправата на пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на двата договори потпишани во март и април во Скопје за ...

Започна комисиската расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Северна Македонија

Опсервер - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Грчкиот Парламент даде зелено светло за Договорите за новите гранични премини кон нашата земја

Независен - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Почна пленарнарката во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон нашата земја

+инфо - 15.05.2019

Во речиси празна сала, со неколку пратеници од грчките партии, десетина минути по 16 часот по локално време започна расправата на пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на двата договори потпишани во март и април во Скопје за ...

Новите гранични премини меѓу Македонија и Грција, какви други измени ќе има?

Курир - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите ...

Грчкиот Парламент даде зелено светло за Договорите за новите гранични премини кон нашата земја

1tv - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Почна пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на договорите за новите гранични премини кон нашата земја

Опсервер - 15.05.2019

Во речиси празна сала, со неколку пратеници од грчките партии, десетина минути по 16 часот по локално време започна расправата на пленарната седница во грчкиот Парламент за ратификација на двата договори потпишани во март и април во Скопје за ...

Законите за новите премини Маркова нога и Мајден влегуваат во Грчкиот Парламент

Нова ТВ - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент денеска ќе ги разгледува нацрт законите за новите гранични премини кај Мајден и Маркова нога, како и за подигнувањето на Канцеларијата за врски во Скопје на ниво на ...

Грчкиот Парламент даде зелено светло за Договорите за новите гранични премини кон нашата земја

Нова ТВ - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Законите за новите гранични премини меѓу Македонија и Грција пред надлежната комисија во грчкиот Парламент

ММС - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите ...

Грчкиот Парламент даде зелено светло за Договорите за новите гранични премини кон Македонија

Фокус - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Законите за новите гранични премини меѓу Северна Македонија и Грција пред надлежната комисија во грчкиот Парламент

24Инфо - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите ...

Експресно: Грчкиот парламент изгласа отворање на два нови гранични премини со Македонија

PressingTV - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Северна Македонија и ...

Еве каде ќе бидат новите гранични премини со Грција

Магазин - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите ...

Грчкиот Парламент даде зелено светло за Договорите за новите гранични премини кон нашата земја

Канал5 - 15.05.2019

Со гласовите од СИРИЗА, Река и Демократска алијанса, грчкиот Парламент ги изгласа нацрт законите од Министерството за надворешни работи на Грција за Договорите за отворање на нови гранични премини кај Маркова нога и Мајден меѓу Грција и нашата земја.

Грчките пратеници ќе расправаат за новите гранични премини кај Мајден и Маркова нога

+инфо - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите ...

Новите гранични премини меѓу Македонија и Грција, какви други измени ќе има?

Скопје24 - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите ...

Законите за новите гранични премини меѓу Северна Македонија и Грција пред надлежната комисија во грчкиот Парламент

MTM - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите ...

Законите за новите гранични премини меѓу Северна Македонија и Грција пред надлежната комисија во грчкиот Парламент

Канал5 - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите за отворање на новите гранични премини кај Мајден и Маркова нога.

Започна комисиската расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Северна Македонија

Сител - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Законите за новите гранични премини меѓу Северна Македонија и Грција пред надлежната комисија во грчкиот Парламент

Либертас - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент во 10 часот по локално време ќе одржи седница на која ќе ги разгледа нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите ...

Започна комисиската расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Македонија

Алфа - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Започна комисиската расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Северна Македонија

А1 On - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Македонија

Press24 - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Грчкиот Парламент расправа за новите гранични премини кон Македонија

Република - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт-законите доставени од ...

Грчкиот Парламент расправа за новите гранични премини кон Македонија

Курир - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт-законите доставени од ...

Започна комисиската расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Македонија

MakPress - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Грчките пратеници на комисија дадоа зелено светло за отворање нови гранични премини кон нашата земја

Телма - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања на денешната седница во грчкиот Парламент ги прифати нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите гранични премини кај Мајден и Маркова нога, ...

Започна комисиската расправа во грчкиот Парламент за новите гранични премини кон Северна Македонија

Телма - 14.05.2019

Со обраќања на известувачите од СИРИЗА и Нова демократија, Јоргос Ѕиманис и Јоргос Кумуцакос започна седницата на Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања во грчкиот Парламент на која се разгледуваат нацрт законите доставени од ...

Грчките пратеници на комисија дадоа зелено светло за отворање нови гранични премини кон нашата земја

Канал5 - 14.05.2019

Комисијата за национална безбедност и надворешни прашања на денешната седница во грчкиот Парламент ги прифати нацрт законите доставени од Министерството за надворешни работи на Грција за отворање на новите гранични премини кај Мајден и Маркова нога.