TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сончевата кула генерира енергија дење и ноќе

Трн - 08.12.2023

Истражувачи од Јорданскиот универзитет за технологија и науки, во соработка со Универзитетот Катар дизајнираа соларна кула со технологија со двојна улога на излезно и влезно создавање енергија (twin technology solar system – TTSS).

Сончевата кула генерира енергија дење и ноќе

365 - 08.12.2023

Истражувачи од Јорданскиот универзитет за технологија и науки, во соработка со Универзитетот Катар дизајнираа соларна кула со технологија со двојна улога на излезно и влезно создавање енергија (twin technology solar system – TTSS).