TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Volvo ги опреми своите автомобили со компјутерски елементи на NVIDIA

Авто Плус - 12.10.2018

Volvo објави дека ќе ги користи крафичките елементи NVIDIA Drive AGX Xavier со поддршка за вештачка интелигенција за своите автомобили од следната генерација Почетокот на производството на новите модели се очекува во почетокот на 2020 година, пишува ...

Volvo и Nvidia развиваат компјутер со вештачка интелигенција

Кајгана - 10.10.2018

Компјутер со вештачка интелигенција (AI) за следната генерација автомобили подготвува шведската компанија Volvo заедно со Nvidia. Базиран на технологијата „Nvidia Drive AGX Xavier“, компјутерот ќе им овозможи на Volvo да имплементира AI во идната ...

Волво и Нвидиа развиваат компјутер со вештачка интелигенција

MTM - 10.10.2018

Компјутер со вештачка интелигенција (ВИ) за следната генерација автомобили подготвува шведската компанија Волво заедно со Нвидиа (Nvidia). Базиран на технологијата „Nvidia Drive AGX Xavier“, компјутерот ќе им овозможи на Волво да имплементира ВИ во ...