TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гран при за КУД „Јане Сандански“, а Гајдата на Пеце за Здравко Андонов

МКД - 07.07.2024

Искусниот гајдаџија Здравко Андонов од село Ињево, Радовишко е годинашниов добитник на Гајдата на Пеце која ја доделува општина Долнени како најдобар изведувач, а Културно-уметничкото друштво „Јане Сандански“ од Неготино е добитник на Гран при ...

Спектакуларно отворање на 50-то издание на фестивалот на народни песни ,,Пеце Атанасовски‘‘ во Прилеп

Сител - 06.07.2024

На спектакуларен начин со дефиле на 30-тина гајдаџии од цела Македонија низ центарот на Прилеп се отвори 50-тото по ред јубилејно издание на фестивалот за народни песни и инструменти „Пеце Атанасовски“.

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ и КЕЦ „Небрегово“ потпишаа декларација за соработка

Република - 06.07.2024

Во рамките на 50. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ што се одржува во Прилеп и во Долнени, денеска во Спомен-куќата на Фестивалот во Долнени беше потпишана декларација за соработка насловена „Зборот на Конески, Гајдата на ...

Фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ слави 50 години

Н.Македонија - 06.07.2024

Во Прилеп и на Рудина, Долнени, се одржува 50. јубилеен фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. По повод големиот јубилеј на фестивалот, во центарот на Прилеп продефилираа 50 гајдаџии од сите краишта на Македонија.

Со 50 гајдаџии во Прилеп отворен 50. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“

24 Вести - 06.07.2024

Со дефиле на 50 гајдаџии од цела Македонија на возраст од 5 до 95 години, синоќа на летната сцена на плоштадот Александрија во Прилеп беше отворен 50-тиот, јубилеен Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“.

Анакиев e најмладиот изработувач на народни инструменти

МКД - 06.07.2024

Jа доби Гајдата на Пеце и го разлеа единствениот звук на Рудина, Долнени, како некогаш, кога се огласувале 150-тината гајдаџии во Долненскиот крај. Бобан Анакиев од Кочани ја доби Гајдата на Пеце во 2022 година на 48-то издание на Фестивалот на ...

50 гајдаџии го отворија фестивалот „Пеце Атанасовски“

МКД - 06.07.2024

Со дефиле на 50 гајдаџии од цела Македонија на возраст од 5 до 95 години, синоќа на летната сцена на плоштадот Александрија во Прилеп беше отворен 50-тиот, јубилеен Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“.

Со 50 гајдаџии во Прилеп отворен 50. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“

Zoom - 06.07.2024

Со дефиле на 50 гајдаџии од цела Македонија на возраст од 5 до 95 години, синоќа на летната сцена на плоштадот Александрија во Прилеп беше отворен 50-тиот, јубилеен Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“.

Со 50 гајдаџии во Прилеп отворен 50. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“

Република - 06.07.2024

Со дефиле на 50 гајдаџии од цела Македонија на возраст од 5 до 95 години, синоќа на летната сцена на плоштадот Александрија во Прилеп беше отворен 50-тиот, јубилеен Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“.

Со 50 гајдаџии во Прилеп отворен 50. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“

Канал5 - 06.07.2024

Со дефиле на 50 гајдаџии од цела Македонија на возраст од 5 до 95 години, синоќа на летната сцена на плоштадот Александрија во Прилеп беше отворен 50-тиот, јубилеен Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“.

ЕЧИ НА РУДИНА И ВО ПРИЛЕП: Фолклорниот фестивал почна со дефиле на 50 гајдаџии од цела Македонија на возраст од 5 до 95 ...

Денешен - 06.07.2024

Со дефиле на 50 гајдаџии од цела Македонија на возраст од 5 до 95 години, синоќа на летната сцена на плоштадот Александрија во Прилеп беше отворен 50-тиот, јубилеен Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“.

Со 50 гајдаџии во Прилеп отворен 50. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“

MakPress - 06.07.2024

Со дефиле на 50 гајдаџии од цела Македонија на возраст од 5 до 95 години, синоќа на летната сцена на плоштадот Александрија во Прилеп беше отворен 50-тиот, јубилеен Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“.

Гран при за КУД „Јане Сандански“, а Гајдата на Пеце за Здравко Андонов од Ињево, Радовишко на фестивалот „Пеце ...

А1 On - 07.07.2024

Искусниот гајдаџија Здравко Андонов од село Ињево, Радовишко е годинашниов добитник на Гајдата на Пеце која ја доделува општина Долнени како најдобар изведувач, а Културно-уметничкото друштво „Јане Сандански“ од Неготино е добитник на Гран при ...

Гран при за КУД „Јане Сандански“, а Гајдата на Пеце за Здравко Андонов од Ињево, Радовишко на фестивалот „Пеце ...

Zoom - 07.07.2024

Искусниот гајдаџија Здравко Андонов од село Ињево, Радовишко е годинашниов добитник на Гајдата на Пеце која ја доделува општина Долнени како најдобар изведувач, а Културно-уметничкото друштво „Јане Сандански“ од Неготино е добитник на Гран при ...

Гран при за КУД „Јане Сандански“, а Гајдата на Пеце за Здравко Андонов од Ињево, на 50. јубилеен фестивал „Пеце ...

24Инфо - 07.07.2024

Искусниот гајдаџија Здравко Андонов од село Ињево, Радовишко е годинашниов добитник на Гајдата на Пеце која ја доделува општина Долнени како најдобар изведувач, а Културно-уметничкото друштво „Јане Сандански“ од Неготино е добитник на Гран при ...

Гран при за КУД „Јане Сандански“, а Гајдата на Пеце за Здравко Андонов од Ињево,

Канал5 - 07.07.2024

Гран при за КУД „Јане Сандански“, а Гајдата на Пеце за Здравко Андонов од Ињево, Радовишко на фестивалот „Пеце Атанасовски“. Искусниот гајдаџија Здравко Андонов од село Ињево, Радовишко е годинашниов добитник на Гајдата на Пеце која ја доделува ...

Гран при за КУД „Јане Сандански“, а Гајдата на Пеце за Здравко Андонов од Ињево, Радовишко на фестивалот „Пеце ...

Рацин - 07.07.2024

Искусниот гајдаџија Здравко Андонов од село Ињево, Радовишко е годинашниов добитник на Гајдата на Пеце која ја доделува општина Долнени како најдобар изведувач, а Културно-уметничкото друштво „Јане Сандански“ од Неготино е добитник на Гран при ...

Доделени наградите на фестивалот „Пеце Атанасовски“ – Гран при за КУД „Јане Сандански“, Гајдата на Пеце за Здравко ...

Frontline - 07.07.2024

Искусниот гајдаџија Здравко Андонов од село Ињево, Радовишко е годинашниов добитник на Гајдата на Пеце која ја доделува општина Долнени како најдобар изведувач, а Културно-уметничкото друштво „Јане Сандански“ од Неготино е добитник на Гран при ...

Гран при за КУД „Јане Сандански“, а Гајдата на Пеце за Здравко Андонов од Ињево, Радовишко на фестивалот „Пеце ...

MakPress - 07.07.2024

Искусниот гајдаџија Здравко Андонов од село Ињево, Радовишко е годинашниов добитник на Гајдата на Пеце која ја доделува општина Долнени како најдобар изведувач, а Културно-уметничкото друштво „Јане Сандански“ од Неготино е добитник на Гран при ...