TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Да се нападне вирусот, порача СЗО

Фактор - 26.03.2020

Сите земји кои воведоа карантин со цел да се спречи ширењето на коронавирусот, мора времето да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адханан -Ќе ја надминеме и оваа криза, ...

СЗО: Треба да се искористи времето купено со карантините

МКД - 25.03.2020

Земјите кои воведоа карантин и ограничувања за сузбивање на коронавирусот сега на тој начин добиеното време мора да го искористат за да го нападнат вирусот, соопштија лидерите на Светската здравствена организација (СЗО) и порачаа дека во борбата ...

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

А1 On - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Се забрзува пандемијата на коронавирусот, речиси нема земја која не е зафатена

Иновативност - 24.03.2020

Пандемијата предизвикана од корона вирусот се забрзува, со повеќе од 300.000 случаи пријавени ширум светот и скоро во секоја земја, изјави вчера директорот на Тедрос, Адханом Гебрејезус, во Светската здравствена организација (СЗО).

СЗО: Нападнете го вирусот додека граѓаните седат дома

+инфо - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

24Инфо - 25.03.2020

– Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот”, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан ...

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

Либертас - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

Курир - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

Press24 - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Земјите кои го ставија своето население под блокада, за тоа време да го нападнат вирусот

Република - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Во минатото надминавме многу пандемии и кризи, ќе ја надминеме и оваа

Слободен Печат - 25.03.2020

Последната работа што и треба на било која земја е отворање на училиштата и компаниите, само за да се присили повторно да ги затвори заради заживување на вирусот, наведе Тедрос. Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ...

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

Независен - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

Вечер - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот”, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

CivilMedia - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: И во минатото надминавме многу пандемии, ќе ја надминеме и оваа

Фокус - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: 6 препораки да се нападне коронавирусот кога веќе населението е во изолација

MakPress - 25.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.

СЗО: Нападнете го вирусот, ќе ја надминеме и оваа криза

Опсервер - 26.03.2020

Земјите кои го ставија под блокада своето население за да го спречат ширењето на вирусот треба тоа време да го искористат за да го „нападнат вирусот“, порача денеска генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адхан Гебрејесус.