TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Канческа- Милевска во посета на Заводот за заштита на споменици и Музеј на град Штип

МРТ - 17.09.2015

Ја посети изложбата на монети во галеријата „Безистен“ и црквата „Св.Спас“ каде што комплетно е завршен проектот за конзервација на фрескоживописот кој е од 14 век... Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска и градоначалникот на Штип Илчо ...

Заврши конзервацијата на фрескоживописот во црквата „Св.Спас“ во Штип

Канал5 - 17.09.2015

Над 80 вредни икони се во фаза на реставрација, и се дел од повеќето одобрени и финансирани проекти од Министерството за култура, изјави денеска во Штип, министерката Елизабета Канчевска Милевска.

Канческа-Милевска во посета на Заводот за заштита на споменици и Музеј на град Штип

Курир - 17.09.2015

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска и државниот советник за заштита на културно наследство Диме Маџоски денеска беа во посета на Заводот за заштита на споменици и Музеј на град Штип.

Канческа-Милевска во посета на Заводот за заштита на споменици и Музеј на град Штип

Сител - 17.09.2015

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска и државниот советник за заштита на културно наследство Диме Маџоски денеска беа во посета на Заводот за заштита на споменици и Музеј на град Штип.

Санирање и конзервација на 40 верски објекти

Дневник - 14.09.2015

Интензивно се работи на санирање, реконструкција или конзервирање на десетина верски објекти, а во Годишната програма за поддршка од национален интерес се предвидени активности на заштита на повеќе од 40 цркви и манастири, но и неколку медреси и ...

Заштита на фрескоживопис од 14. век, 85 икони и бројни фасади

Вечер Прес - 17.09.2015

Во црквата „Св.Спас" во Штип комплетно е завршен проектот за конзервација на фрескоживописот кој е од 14 век, а ќе бидат конзервирани и 85 икони кои ќе си го најдат своето место во посебен галериски простор во црквата „Успение на Пресвета ...