TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општества во криза раѓаат насилни деца

Н.Македонија - 17.04.2018

Не постои универзална дефиниција за врсничкото насилство, меѓутоа има поширока усогласеност дека меѓусебното малтретирање меѓу врсниците, главно од основно училишна, па и средношколска возраст, е поткатегорија на агресивно однесување, кое се ...

Перкс: Неопходно е да се создаде опкружување кое не толерира насилство

А1 On - 16.04.2018

„УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“- Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат ...

Родителите и образовниот процес да се разбудат поради малолетничкото насилство

24 Вести - 15.04.2018

Бруталното претепување на 14 годишното девојче во дворот на основното училиште Гоце Делчев во Неготино и натаму ја бранува јавноста. Професори, социјални работници, психолози, педагози и експерти сите на ист став дека насилството во училиштата е ...

ЗСРМ: Во стручните служби на училиштата да се вработуваат и социјални работници

Канал5 - 15.04.2018

Здружението на социјални работници на Македонија искажува загриженост од видеото за врсничко насилство во училиштето во Неготино и смета дека социјалниот работник треба да биде дел од стручните служби во училиштата.

Бенџамин Перкс: Безбедни училишта не се случуваат сами по себе, туку се создаваат и одржуваат

+инфо - 16.04.2018

УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“ во Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат ...

Перкс: За училишта без насилство треба опкружување што тоа не го толерира

Нова ТВ - 16.04.2018

УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“-Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат начините ...

Перкс: За училишта без насилство треба опкружување што тоа не го толерира

Локално - 16.04.2018

УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“-Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат начините ...

Перкс: За училишта без насилство треба опкружување што тоа не го толерира

Слободен Печат - 16.04.2018

УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“-Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат начините ...

Перкс :УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата

Канал5 - 16.04.2018

Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“-Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат начините на кои образовниот систем и целата заедница постапуваат во однос на насилното однесување, ...

УНИЦЕФ загрижен од насилството врз и помеѓу децата во Македонија

Н.Македонија - 16.04.2018

УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“-Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат начините ...

УНИЦЕФ - Насилството во училиштата, одраз на тоа што се случува дома и во заедницата

Р.С.Европа - 16.04.2018

УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и меѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“ во Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат начините ...

Децата кои се служат со насилство и самите се жртви на насилство, вели Бенџамин Перкс од УНИЦЕФ

Сакам да кажам - 16.04.2018

УНИЦЕФ е загрижен поради насилството врз и меѓу децата во Македонија. Бенџамин Перкс, претставникот на УНИЦЕФ во земјава, по последниот инцидент во ОУ„Гоце Делчев“ во Неготино во кои ученички натепаа соученичка, вели дека тоа е неспорен доказ дека ...

Перкс: За училишта без насилство треба опкружување што тоа не го толерира

Либертас - 16.04.2018

УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште „Гоце Делчев“-Неготино е неспорен доказ за потребата повторно да се разгледаат начините ...