TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

91-Годишниот Кундера ја донира својата лична архива на Библиотеката во родниот град Брно

Сакам да кажам - 01.08.2020

Деведесет и едногодишниот писател Милан Кундера, автор на „Неподоносливата леснотија на постоењето“ и голем број други светски познати дела, ќе ја донира неговата приватна библиотека и архива на државна библиотека во чешкиот град Брно, каде е роден ...

Славниот Кундера ја подарува личната библиотека и архива на родниот град Брно

Независен - 01.08.2020

Франција – Писателот Милан Кундера (91)кој е автор на познатото дело „Неподносливата леснотија на постоењето“, решил својата приватна библиотека и архив да ја подари на градската библиотека на родниот град Брно во Чешка, каде го поминал детството, ...

Славниот писател Милан Кундера ја подарува личната библиотека и архива на родниот град Брно

Република - 01.08.2020

Писателот Милан Кундера (91)кој е автор на познатото дело „Неподносливата леснотија на постоењето“, решил својата приватна библиотека и архив да ја подари на градската библиотека на родниот град Брно во Чешка, каде го поминал детството, пренесува ...

Писателот Милан Кундера ја подарува личната библиотека и архива на родниот град Брно

Радио МОФ - 31.07.2020

Писателот Милан Кундера кој е автор на познатото дело „Неподносливата леснотија на постоењето“, решил својата приватна библиотека и архив да ја подари на градската библиотека на родниот град Брно во Чешка, каде го поминал детството, пренесува „ Ал ...