TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тричасовен пијано - маратон на Дуња Иванова на плоштад во Скопје

Окно - 17.04.2018

Секој што на 16 април помина на плоштадот Македонија, од пладне до 15 часот имаше шанса ја слушне пијанистката Дуња Иванова. Нејзината цел е музиката, особено класичната, да излезе од концертните сали и да стане подостапна за поголема публика.

ВИДЕО: Пијанистката Дуња Иванова 3 часа свиреше на плоштадот Македонија

Либертас - 16.04.2018

Секој што денеска помина на плоштадот Македонија од пладне до 15 часот имаше шанса ја слушне пијанистката Дуња Иванова. Нејзината цел е музиката, особено класичната, да излезе од концертните сали и да стане подостапна за поголема публика.

Социјалниот експеримент заврши, добрата музика не ги привлече луѓето (ФОТО)

МКД - 16.04.2018

Пијано маратонот е замислен како повеќечасовен концерт „Наминување“, го најави денешниот концерт на плоштадот „Македонија“ пијанистката Дуња Иванова. Социјалниот експеримент покажа дека скопјани не се баш подготвени за добрата музика.

Пијано-маратон на Дуња Иванова на плоштадот „Македонија“

Н.Македонија - 16.04.2018

На 16 април (понеделник) на плоштадот „Македонија“ со почеток во 12 часот, пијанистката Дуња Иванова ќе приреди неколкучасовен перформанс. Во нестандардна форма, како концерт насловен ,,Наминување“, ќе прозвучат делата на истакнати современи автори ...

Пијано маратон на Дуња Иванова на скопскиот Плоштад

Сакам да кажам - 16.04.2018

Пијанистката Дуња Иванова денеска напладне на Плоштад Македонија го почна тричасовниот пијано перформанс ,,Наминување“. Во следните часови, Иванова ќе изведе дела на истакнати современи автори, меѓу кои Глас, Сакамото, Најман, Перт, Еинауди, ...

На пладне концерт на плоштадот „Македонија“, пијано маратон на Дуња Иванова

МКД - 16.04.2018

Пијанистката Дуња Иванова денеска на плоштадот „Македонија" ќе одржи тричасовен концерт насловен „Наминување". Наспроти конвенционалниот начин на следење солистички концерти за пијано, кои претпоставуваат посебна подготовка, планирање, концертна ...

Пијано маратон на Дуња Иванова на плоштадот „Македонија“

Република - 16.04.2018

Пијанистката Дуња Иванова денеска на плоштадот „Македонија“ ќе одржи тричасовен концерт насовен „Наминување“. Наспроти конвенционалниот начин на следење солистички концерти за пијано, кои претпоставуваат посебна подготовка, планирање, концертна ...

Пијано маратон на Дуња Иванова на плоштадот „Македонија“

Стандард - 16.04.2018

Пијанистката Дуња Иванова денеска на плоштадот „Македонија“ ќе одржи тричасовен концерт насовен „Наминување“. Наспроти конвенционалниот начин на следење солистички концерти за пијано, кои претпоставуваат посебна подготовка, планирање, концертна ...