TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата не се изјасни за укинување на Законот за пазарџиите, останува на ставот тој да важи од 2020 г.

+инфо - 12.02.2019

Владата донесе одлука да не даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со кој се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на законот за јануари 2020 ...

Собранието бара од Владата да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на ...

Академик - 12.02.2019

По барање на Собранието на Република Македонија, Владата денеска треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка.

Предлогот за престанување на важење на Законот за зелени пазари итно пред Владата

Р.С.Европа - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Пазарџиите вчера уште еднаш се заканија ако не се прифати нивното ...

Законот за трговија на зелени пазари и грантови за иновации на седница на Владата

А1 On - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Ќе одлучува и за информацијата со правилник за инструментот за ...

Владата нема да дава мислење за законот за пазари, бидејќи е пролонгирана неговата примена

А1 On - 12.02.2019

Владата на денешната седница донела одлука да не дава мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со која се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Седница на Владата

Локално - 12.02.2019

– Донесна одлука за формирање Меѓуресорска работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците која ќе подготви Акциски план за спроведување на Законот. – Донесена одлука Владата да не даде мислење за Предлог-законот за престанување на ...

Предлогот за престанување на важење на Законот за зелени пазари испратен до Владата

Слободен Печат - 12.02.2019

Минатиот месец пратениците изгласаа да се одложи примената на Законот за трговија на зелени пазари за една година. Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за ...

Законот за зелени пазари и грантови за иновации на седница на Владата

+инфо - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Ќе одлучува и за информацијата со правилник за инструментот за ...

Владата ќе подготви нов предлог-законот за трговија на зелени пазари

Мета - 12.02.2019

Владата на денешната седница донела одлука да не даде мислење за предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со кој се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Законот за трговија на зелени пазари и грантови за иновации на седница на Владата

Вечер - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Ќе одлучува и за информацијата со правилник за инструментот за ...

Владата не дава мислење за зелените пазари бидејќи рокот за законот е пролонгиран

Макфакс - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука да не даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари бидејќи веќе е донесена одлука со кој се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Законот за трговија на зелени пазари и грантови за иновации на седница на Владата

1tv - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Ќе одлучува и за информацијата со правилник за инструментот за ...

Владата нема да дава мислење за законот за пазари, бидејќи е пролонгирана неговата примена

24Инфо - 12.02.2019

Владата на денешната седница донела одлука да не дава мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со која се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Законот за трговија на зелени пазари пред Владата

Press24 - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Ќе одлучува и за информацијата со правилник за инструментот за ...

Владата нема да дава мислење за законот за пазари, бидејќи е пролонгирана неговата примена

Н.Македонија - 12.02.2019

Владата на денешната седница донела одлука да не дава мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со која се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Владата на Република Македонија ќе ја одржи 120-тата седница

iPortal - 12.02.2019

На редовната 120-та владина седница ќе биде разгледана информацијата за одржување на Првата седница на македонско-бугарската меѓувладина комисија за економска соработка по Договорот за економска соработка меѓу Владата на Република Македонија и ...

Владата нема да дава мислење за законот за пазари, бидејќи е пролонгирана неговата примена

Сител - 12.02.2019

Владата на денешната седница донела одлука да не дава мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со која се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Законот за трговија на зелени пазари и грантови за иновации на седница на Владата

Либертас - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Ќе одлучува и за информацијата со правилник за инструментот за ...

Владата нема да дава мислење за законот за пазари

МКД - 12.02.2019

Владата на денешната седница донела одлука да не дава мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со која се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Законот за трговија на зелени пазари и грантови за иновации на седница на Владата

MTM - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Ќе одлучува и за информацијата со правилник за инструментот за ...

Владата нема да дава мислење за законот за пазари, бидејќи е пролонгирана неговата примена

Вечер - 12.02.2019

Владата на денешната седница донела одлука да не дава мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со која се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Законот за трговија на зелени пазари на денешната 120 седница на Влада

Скопје1 - 12.02.2019

На редовната 120-та владина седница ќе биде разгледана информацијата за одржување на Првата седница на македонско-бугарската меѓувладина комисија за економска соработка по Договорот за економска соработка меѓу Владата на Република Македонија и ...

Владата нема да дава мислење за законот за пазари

Р.С.Европа - 12.02.2019

Владата на денешната седница донела одлука да не дава мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи веќе е донесена одлука со која се предвидува пролонгирање на рокот за влегување на сила на ...

Законот за трговија на зелени пазари и грантови за иновации на седница на Владата

Опсервер - 12.02.2019

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Ќе одлучува и за информацијата со правилник за инструментот за ...

Владата на Република Македонија ќе ја одржи 120-та седница

Кумановски м. - 13.02.2019

На редовната 120-та владина седница ќе биде разгледана информацијата за одржување на Првата седница на македонско-бугарската меѓувладина комисија за економска соработка по Договорот за економска соработка меѓу Владата на Република Македонија и ...