TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Урбаниот речник доби нов збор - ковидиот

Факултети - 25.03.2020

Коронавирусот е присутен во речиси сите земји во светот и стана глобална пандемија, заразени се 391.947 луѓе, а починаа повеќе од 17.138 луѓе. Но, тоа не е сè. Пазарите се во сериозна криза, многу луѓе целосно се изолирани, а насекаде низ светот ...

Интернетот има нов назив за сите кои ги кршат правилата на самоизолација – „КОВИДИОТ“

Иновативност - 24.03.2020

Корисниците на социјалните медиуми се одлучија да одговорат на човечката себичност и глупавост така што смислија нов термин за луѓето кои го игнорираат здравиот разум во текот на пандемијата со корона вирусот во светот.

Од оваа пандемија произлезе и нов збор- ковидиот

Канал5 - 24.03.2020

Пандемијата на коронавирусот незапирливо се шири низ светот и продолжува носи жртви со себе. Медицинските експерти, но и владите на државите во светот апелираат на граѓаните да останат во домовите за да се намали можноста за ширење на заразата.

„Ковидиот“: Збор создаден за луѓе кои игнорираат предупредувања за пандемија

Кајгана - 23.03.2020

Како што се проширува кризата со COVID-19 низ светот, сè повеќе и повеќе примери за човечката себичност се појавуваат на социјалните мрежи. Тие се толку многу така што корисниците создадоа нов збор „ковидиот“ за да опишат вакво однесување за време ...

„Ковидиот“: Збор создаден за луѓе кои игнорираат предупредувања за пандемија

+инфо - 25.03.2020

Како резултат на пандемијата на коронавирусот, пазарите паднаа и голем број луѓе влегоа во режим на преживување, влошувајќи ја ситуацијата со паниката што ја предизвикаа, пренесува „Спутник“.

Од оваа пандемија произлезе и нов збор- ковидиот

Хитпортал - 25.03.2020

Пандемијата на коронавирусот незапирливо се шири низ светот и продолжува носи жртви со себе. Медицинските експерти, но и владите на државите во светот апелираат на граѓаните да останат во домовите за да се намали можноста за ширење на заразата.