TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оние кои трошат над илјада кв/ч месечно, по Нова година можно е да плаќаат драстично повеќе

24 Вести - 20.11.2023

Владата планира да го прошири тарифниот блок три за корисниците на електрична енергија. Тоа значи дека, дел од домаќинствата кои трошат нешто под 1000 киловатчасови електрична енергија ќе имаат повисоки сметки за струја.

Неиздржливо е мала земја како нашата да субвенционира 80% од сметката за струја, вели Битиќи

Сител - 20.11.2023

Ќе се намалат субвенциите на сметките за струја. Од 80 ќе паднат на 60%, вели вицепремиерот Битиќи. Тоа е една од препораките на ММФ од каде рекоа дека наместо за субвенции на струјата, повеќе пари треба да се насочат на инфраструктурата, ...

На чиј товар ќе падне поскапувањето на струјата?

Lider - 20.11.2023

Вицепремиерот Битиќи најави ново поскапување на струјата, а оттука се наметнува и прашањето на чиј товар ќе падне ова поскапување? Одговорот на прашањето е дека зголемувањето на цената ќе падне на товар на поголемите корисници, оние од третиот и ...

Битиќи најави поскапување на електричната енергија за третиот и четвртиот блок

Фактор - 20.11.2023

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи денеска како одговор на новинарско прашање рече дека прифатливи се сугеститите на Меѓународниот монетарен фонд за намалување на субвенциите од страна на државата за плаќањето на електричната енергија ...

Битиќи: Препораките од ММФ веќе се адресирани во новиот буџет и преку различните реформи

Бизнис Вести - 20.11.2023

Препораката од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) за намалување на субвенционирањето на цената на електричната енергија од страна на Владата веќе е адресирана во новиот буџет за 2024 година, потврди денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир ...

Ќе се намалуваат субвенциите за струја, ќе се прошируваат третиот и четвртиот тарифен блок

Независен - 20.11.2023

Препораката од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) за намалување на субвенционирањето на цената на електричната енергија од страна на Владата веќе е адресирана во новиот буџет за 2024 година, потврди денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир ...

Битиќи: Препораките од ММФ веќе се адресирани во новиот буџет и преку различните реформи

Frontline - 20.11.2023

Препораката од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) за намалување на субвенционирањето на цената на електричната енергија од страна на Владата веќе е адресирана во новиот буџет за 2024 година, потврди денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир ...

Битиќи најави поскапување на струјата во третиот и четвртиот блок што ги опфаќа сите што се греат на струја

Денешен - 20.11.2023

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи денеска како одговор на новинарско прашање рече дека прифатливи се сугеститите на Меѓународниот монетарен фонд за намалување на субвенциите од страна на државата за плаќањето на електричната енергија ...

ЕВЕ ЗА КОГО ЌЕ РИПНЕ ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА: Мора да се намалат и субвенциите на сметките

Фактор - 21.11.2023

Владата планира да го прошири тарифниот блок три за корисниците на електрична енергија. Тоа значи дека, дел од домаќинствата кои трошат нешто под 1000 киловатчасови електрична енергија ќе имаат повисоки сметки за струја, пишува 24 вести.