TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во рудникот САСА најавени инвестиции од милион евра со нова технологија

Сител - 13.03.2018

Новото раководство на рудникот за олово и цинк „Саса“ од Македонска Каменица, компанијата Централ Азија Металс од Лондон, најави инвестиција од 1 милион евра во нова технологија. Инсталацијата на новиот млин, кој е единствен од ваков вид во земјава, ...

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк „Саса“

Алфа - 13.03.2018

Новото раководство на САСА –компанијата Централ Азија Металс од Лондон најави инвестиција во вредност од над 1 милион евра. Рудникот за олово и цинк САСА рекордер во денови без повреда на работа.

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, утре организира штрајк

24 Вести - 13.03.2018

Утре пред Саса ќе протестираат рударите. Мултетничкиот синдикат тврди дека штрајк ќе има и покрај обвинувањата на раководството на рудникот дека се нерепрезентативни. Тврдат дека зад нив стојат поголем дел од рударите.

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

А1 On - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд – 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо постигнување за безбедоста на рударите, а за нив како менаџмент ...

Рудникот „Саса“ ќе инвестира милион евра во нова технологија

Макфакс - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Штрајк на рударите од Саса на 14-ти март, бараат зголемување на платите

МРТ - 12.03.2018

Штрајк на рударите од Саса, Македонска Каменица на 14-ти овој месец. Тие бараат зголемување на платите за 20 насто, учество во нето добивката на рудникот и поголема заштита при работа... Мултиетничкиот Ссиндикат на образованието соопшти дека ...

Рудникот „Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието

Макфакс - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието. Како што информираа тие денеска, во рудникот постои репрезентативен синдикат кој е дел од Синдикатот на индустријата, енергетиката и рударството – СИЕР, со кој ...

Синдикалната организација на Саса најавува штрајк во среда

Република - 12.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на Синдикатот МЕСО, најави штрајк во среда барајќи зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното ...

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

Press24 - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд - 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо постигнување за безбедоста на рударите, а за нив како менаџмент ...

Рудникот САСА ќе инвестира милион евра во нова технологија

Вечер - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Рудникот „Саса“ покрена судска постапка против МЕСО и нивниот огранок во Македонска Каменица

еМагазин - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ денеска соопшти дека е покрената судска постапка против Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) и рударската синдикална организација во Македонска Каменица. Од надлежниот суд е побарано да донесе пресуда и времена мерка со која ...

Синдикалната организација на Саса најавува штрајк во среда

Либертас - 12.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на Синдикатот МЕСО, најави штрајк во среда барајќи зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното ...

500 дена без повреден рудар во рудникот за олово и цинк „Саса“

Бриф - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд – 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо постигнување за безбедоста на рударите, а за нив како менаџмент ...

Рудник „Саса“ со инвестиција од милион евра и нов рекорд во безбедноста

+инфо - 13.03.2018

Во рудникот се инсталаира новиот СМД млин во што се вложени над еден милион евра. Рудникот за олово и цинк „Саса“ постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во ...

Рудникот „Саса“ покрена судска постапка против МЕСО и нивниот огранок во Македонска Каменица

Република - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ денеска соопшти дека е покрената судска постапка против Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) и рударската синдикална организација во Македонска Каменица. Од надлежниот суд е побарано да донесе пресуда и времена мерка со која ...

Рудникот „Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието

А1 On - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието. Како што информираа тие денеска, во рудникот постои репрезентативен синдикат кој е дел од Синдикатот на индустријата, енергетиката и рударството – СИЕР, со кој ...

Синдикалната организација на Саса најавува штрајк во среда

Сител - 12.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на Синдикатот МЕСО, најави штрајк во среда барајќи зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното ...

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар...

Н.Македонија - 13.03.2018

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд - 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо ...

Рудник САСА со нов рекорд во безбедноста и инвестиција од милион евра во нова технологија

еМагазин - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Рудникот „Саса“ го тужи МЕСО

Бриф - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ денеска соопшти дека е покрената судска постапка против Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) и рударската синдикална организација во Македонска Каменица. Од надлежниот суд е побарано да донесе пресуда и времена мерка со која ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Макфакс - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Во рудникот за олово и цинк „Саса“ 500 дена без повреден рудар

Сител - 13.03.2018

- Рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица постигна нов рекорд - 500 дена без повреден рудар. Генералниот директор на „Саса“, Нил Стивенсон истакна дека ова е големо постигнување за безбедоста на рударите, а за нив како менаџмент ...

Рудникот САСА со инвестиција од милион евра во нова технологија

А1 On - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Рудникот „Саса” покрена судска постапка против МЕСО и нивниот огранок во Македонска Каменица

Слободен Печат - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ денеска соопшти дека е покрената судска постапка против Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) и рударската синдикална организација во Македонска Каменица. Од надлежниот суд е побарано да донесе пресуда и времена мерка со која ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Вечер - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудник САСА со нов рекорд во безбедноста и инвестиција од милион евра во нова технологија

Локално - 13.03.2018

Македонска Каменица, 13.03.2018 – Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

„Саса“ покрена судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образование

+инфо - 12.03.2018

„Саса“ бара од надлежниот суд да донесе пресуда и времена мерка со која ќе ѝ забрани на оваа организација да доставува барања до компанијата и да организира какви било штрајкови и протести што можат да го нарушат нормалното функционирање на рудникот.

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Денар - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудникот САСА ќе инвестира милион евра во нова технологија

Точка - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк САСА постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјава, но и пошироко.

Рудникот „Саса“ покрена судска постапка против МЕСО и нивниот огранок во Македонска Каменица

Либертас - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ денеска соопшти дека е покрената судска постапка против Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) и рударската синдикална организација во Македонска Каменица. Од надлежниот суд е побарано да донесе пресуда и времена мерка со која ...

Рударите од „Саса“ од утре во штрајк

Кајгана - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк за утре. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудникот „Саса“ ќе инвестира милион евра во нова технологија

Денар - 13.03.2018

Рудникот за олово и цинк „Саса“ постави нов рекорд – 500 дена без повреда на работно место. Тоа е најдолг временски период на денови без повреда на работно место во оваа индустрија во земјата, но и пошироко.

Рудникот „Саса“ покрена судска постапка против „нелегитимна синдикална организација“

МКД - 12.03.2018

Рудникот „Саса" денеска соопшти дека е покрената судска постапка против Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) и рударската синдикална организација во Македонска Каменица. Од надлежниот суд е побарано да донесе пресуда и времена мерка со која ...

Синдикатот на рудникот „Саса“ најави штрајк

А1 On - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудникот „Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието

Вечер - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието. Како што информираа тие денеска, во рудникот постои репрезентативен синдикат кој е дел од Синдикатот на индустријата, енергетиката и рударството – СИЕР, со кој ...

Рударите од Саса на штрајк - Ќе се исполнат ли нивните барања?

Фактор - 13.03.2018

Рударите од Саса, ќе штрајкуваат за зголемување на платите до 20 проценти од нето добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот и работното време. Според информациите од Синдикалната организација на рудникот „Саса“, ...

Рудникот „Саса“ покрена судска постапка против МЕСО и нивниот огранок во Македонска Каменица

Сител - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ денеска соопшти дека е покрената судска постапка против Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) и рударската синдикална организација во Македонска Каменица. Од надлежниот суд е побарано да донесе пресуда и времена мерка со која ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Точка - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Рудникот „Саса“ покрена судска постапка против МЕСО и нивниот огранок во Македонска Каменица

ТВ21 - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ денеска соопшти дека е покрената судска постапка против Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) и рударската синдикална организација во Македонска Каменица. Од надлежниот суд е побарано да донесе пресуда и времена мерка со која ...

Синдикалната организација на „Саса“ најавува штрајк в среда

Sky - 13.03.2018

Синдикалната организација на рудникот „Саса“, која е членка на синдикатот МЕСО, најави штрајк в среда. Некои од барањата се зголемување на платите до 20 проценти од нето-добивката на рудникот, подобрување на условите за работа, регулирање на стажот ...

Штрајк на рударите во Саса

Канал 77 - 12.03.2018

Рударите вработени во рудникот Саса од Македонска каменица задутре ќе штрајкуваат пред Управната зграда. Информацијата за штрајкот кој ќе започне во 7 часот, ја соопшти Мултиетничкиот синдикат на образованието каде членува и синдикалната ...

„Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието

Денар - 12.03.2018

Рудникот „Саса“ поведе судска постапка против Мултиетничкиот синдикат на образованието. Како што информираа тие денеска, во рудникот постои репрезентативен синдикат кој е дел од Синдикатот на индустријата, енергетиката и рударството – СИЕР, со кој ...