TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

[Видео] Во Приштина се одржа втората Парада на гордоста

Радио МОФ - 11.10.2018

Активисти и поддржувачи на ЛГБТ заедницата во Косово вчера се собраа во центарот на Приштина на втората Парада на гордоста, која се одржа под слоганот – „Во име на слободата“. На стотиците граѓани им се приклучија и градоначалникот на Приштина, ...

Во Приштина се одржа втората Парада на гордоста

Р.С.Европа - 10.10.2018

Во Приштина денеска се одржа втората по ред Парада на гордоста под мотото “во име на слободата”. По завршувањето на маршот низ центарот на градот организаторите ја прогласија парада за успешна.

Парада на гордоста во Приштина

CivilMedia - 10.10.2018

Парадата на гордоста за правата на ЛГБТИ заедницата денеска по втор пат се одржа во Приштина. Според првичните инфромации поминала без инциденти. ...

Косово: ЛГБТИ ја одржа втората парада на гордоста во Приштина

Денешен - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент, јави дописникот на МИА од ...

Одржана втората Парада на гордоста во Приштина

Макфакс - 10.10.2018

Втората Парада на гордоста се одржа денеска во Приштина, а учесниците се движеа во централните делови на градот меѓу двата главни плоштада, објави АП. Агенцијата вели дека парадата се одржала без инциденти, но под строг полициски надзор, известува ...

Во Приштина се одржа втората Парада на гордоста

Нетпрес - 11.10.2018

Активисти и поддржувачи на ЛГБТ заедницата во Косово вчера се собраа во центарот на Приштина на втората Парада на гордоста, која се одржа под слоганот – „Во име на слободата“. На стотиците граѓани им се приклучија и градоначалникот на Приштина, ...

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Стандард - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент, јави дописникот на МИА од ...

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

1tv - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент.

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Вечер - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент, јави дописникот на МИА од ...

(ВИДЕО) Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Независен - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент.

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Алфа - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент, јави дописникот на МИА од ...

Одржана Парадата на гордоста во Приштина

Либертас - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент.

Парада на гордоста во Приштина

ТВ21 - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент, јави дописникот на МИА од ...

(ВИДЕО) Гости и ЛГБТ-активисти од Македонија: Масовна посетеност на Парадата на гордоста во Приштина

еМагазин - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент, јави дописникот на МИА од ...

Одржана парада на гордоста во Приштина

Република - 10.10.2018

Припадници, активисти и поддржувачи на ЛГБТИ заедницата во Косово, под мотото „Во име на слободата“, ја одржаа денеска во Приштина Парадата на гордоста, која помина во мирна и свечена атмосфера и без ниеден инцидент, јави дописникот на МИА од ...