TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Сретение Господово, еден од 12-те големи сведни, заедно со Рождество, Богојавление и ...

Денешен - 15.02.2024

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 2 февруари. Денеска е Сретение Господово. Празникот Сретение е еден од 12-те големи црковни празници, заедно со Рождество, Богојавление, Воскресение, и како и тие, има длабока спасителна ...

Денеска е Сретение Господово: Жени, внимавајте на ОВА!

Мастило - 15.02.2023

Празникот Сретение е еден од 12-те големи црковни празници, заедно со Рождество, Богојавление, Воскресение, и како и тие, има длабока спасителна смисла. Реалниот настан врз кој се темели длабоката содржина на овој празник е расказот за Симеон, кој ...

Денеска е Сретение Господово, еден од 12-те големи црковни празници

Курир - 15.02.2024

На неговото чекање доаѓа крај 40 дена по раѓањето на Исус Христос. ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 2 февруари. Денеска е Сретение Господово.