TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кратер поголем од Париз откриен под мразот на Гренланд

Макфакс - 15.11.2018

Огромен железен метеорит удрил во Гренланд пред повеќе од 12.000 години, отворајќи кратер поголем од Париз кој неодамна беше откриен со софистициран радар под мразот. Кратерот е прв од ваков вид пронајден на Гренланд – или под било која од ледените ...

На Гренланд има кратер од метеорит долг 31 километар

USB - 15.11.2018

Огромната дупка е потрупана со мраз од речиси еден километар, иако нејзиниот кружен раб е интуиран во сателитските слики дистрибуирани од страна на научниците. Меѓународен тим на научници објави дека успеа да пронајде џиновски кратер со дијаметар од ...

(ВИДЕО) Откриен голем ударен кратер под мразот на Гренланд

Нетпрес - 15.11.2018

Група научници откриле голем ударен кратер со силно влијание со дијаметар од околу 31 километар на длабочина од речиси еден километар под глечерот Хајавата на северозападот од Гренланд, се наведува во статијата објавена во списанието Science ...

Откриен огромен кратер под глечерите на Гренланд

Емитер - 15.11.2018

Научниците откриja огромен кратер, широк 31 километар, закопан под 930 метри мраз во северозападниот дел на Гренланд. Како што вчера беше објавено во Science Advances, од страна на научниот тим од Универзитетот во Копенхаген, се проценува дека ...

Откриен кратер широк 31 километар под мразот на Гренланд

Канал5 - 14.11.2018

Голем кратер , широк 31 километар откриен е под 0,8 километри дебелиот лед на Гренланд. Кратерот изгледа како да се формирал со пад на железен метеор , кој се забил со брзина од 19 километри во секунда .

Кратер поголем од Париз откриен под мразот на Гренланд

Centar - 15.11.2018

Огромен железен метеорит удрил во Гренланд пред повеќе од 12.000 години, отворајќи кратер поголем од Париз кој неодамна беше откриен со софистициран радар под мразот. Кратерот е прв од ваков вид пронајден на Гренланд – или под било која од ледените ...

Кратер поголем од Париз откриен под мразот на Гренланд

USB - 16.11.2018

Огромен железен метеорит удрил во Гренланд пред повеќе од 12.000 години отворајќи кратер поголем од Париз, кој неодамна беше откриен со софистициран радар под мразот. Кратерот е прв од ваков вид пронајден на Гренланд – или под која било од ледените ...