TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одржана традиционалната Вечер на Живко Чинго

OhridNews - 14.08.2019

Синоќа во атарот на црквата „Света Петка“ во село Велгошти се одржа традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“. Пред присутните се обрати заменик градоначалникот на Охрид, Ристо Николески, кој истакна дека п о својата оргиналност ...

Вечер на Живко Чинго: Да го негуваме делото на Чинго и да го оставиме како аманет на идните генерации

Република - 14.08.2019

Синоќа во атарот на црквата „Света Петка“ во село Велгошти се одржа традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“. Во рамки на манифестацијата, која ја организира Општина Охрид, свое обраќање имаше заменик градоначалникот на Охрид, ...

Вечер на Живко Чинго

Скопје1 - 14.08.2019

Синоќа во атарот на црквата „Света Петка“ во село Велгошти се одржа традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“. Во рамки на манифестацијата, која ја организира Општина Охрид, свое обраќање имаше заменик градоначалникот на Охрид, ...

Вечер на Живко Чинго во охридско Велгошти

+инфо - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

Вечер на Живко Чинго

OhridNews - 13.08.2019

Во Велгошти, охридско, вечерва, 13 август, во атарот на црквата „Св. Пекта“, во организација на Општина Охрид, ќе се одржи традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“. Чествувањето ќе започне со полагање цвеќе пред ...

„Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

Независен - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

„Вечер на Живко Чинго“

Република - 13.08.2019

Во Велгошти, охридско, вечерва, 13 август, во атарот на црквата „Св. Петка“, во организација на Општина Охрид, ќе се одржи традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“. Чествувањето ќе започне со полагање цвеќе пред ...

Традиционалната кулутрна манифестација „Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

Опсервер - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

„Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

Вечер - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

Традиционалната кулутрна манифестација „Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

MakPress - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

Традиционалната кулутрна манифестација „Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

1tv - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.