TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Србија и Косово да ги надминат разликите и да ги продолжат разговорите

Макфакс - 14.08.2019

На Косово и Србија мора да ги надминат своите разлики за да можат да продолжат со разговорите за членство со ЕУ. Разговорите меѓу двете земји беа прекинати во ноември кога Косово наметна 100% данок на српската и босанската стока како одговор на ...

Дачиќ: Се создава лажна атмосфера околу постапките на Белград и Приштина

МКД - 14.08.2019

Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ изјави дека премногу важност му се дава на соопштението на петте големи западни сили за продолжување на дијалогот на Белград и Приштина и дека тие состаноци не се на високо ниво.

Косовската влада: Косово никогаш не го попречувало дијалогот со Србија

МКД - 14.08.2019

Владата на Косово оцени дека никогаш не го попречувала дијалогот со Србија, во изјава за Радио слободна Европа. Како што се додава, секогаш биле спремни да седнат на маса за постигнување на финалниот договор кој е правно обврзувачки во постоечките ...

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да ги обноват преговорите

А1 On - 13.08.2019

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на ...

Србија и Косово да ги надминат разликите и да ги продолжат разговорите

Точка - 14.08.2019

На Косово и Србија мора да ги надминат своите разлики за да можат да продолжат со разговорите за членство со ЕУ. Разговорите меѓу двете земји беа прекинати во ноември кога Косово наметна 100% данок на српската и босанската стока како одговор на ...

Амбасадите на „Групата Квинт” ги повикуваат Косово и Србија да  ги обноват преговорите

24Инфо - 13.08.2019

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на ...

Србија и Косово да ги надминат разликите и да ги продолжат разговорите

Н.Македонија - 14.08.2019

Косово и Србија мора да ги надминат своите разлики за да можат да продолжат со разговорите за членство со ЕУ. Разговорите меѓу двете земји беа прекинати во ноември кога Косово наметна 100 отстотни даноци на српската и босанската стока како одговор ...

Амбасадорите бараат Косово и Србија пак да седнат на маса

PressingTV - 13.08.2019

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на ...

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикaa Косово и Србија да ги обноват преговорите

Р.С.Европа - 13.08.2019

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на ...

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да  ги обноват преговорите

Нетпрес - 13.08.2019

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на ...

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да ги обноват преговорите

Опсервер - 13.08.2019

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на ...

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

24Инфо - 13.08.2019

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта” (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави.

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Независен - 13.08.2019

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта“ (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави.

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

А1 On - 13.08.2019

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта“ (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави.

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Нетпрес - 13.08.2019

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта“ (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави.

Амбасадите на „Групата Квинт“ ги повикуваат Косово и Србија да ги обноват преговорите

MakPress - 13.08.2019

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на ...

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Вечер - 13.08.2019

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта” (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави.

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Опсервер - 14.08.2019

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта“ (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави.