TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Галерија+Видео) DigiGirlz ги отвори портите на соништата на девојките во Скопје

еМагазин - 20.03.2019

DigiGirlz се организира низ цел свет како дел од YouthSpark иницијативата на Мајкрософт, но во Македонија зеде посебен замав кога минатата година во Скопје и Тетово стотици млади девојчиња ја имаа можноста да се запознаат со начините како да ги ...

DigiGirlz ги мотивира младите девојчиња низ Македонија да станат дел од ИТ светот и СТЕМ професиите

Бизнис Вести - 20.03.2019

DigiGirlz се организира низ цел свет како дел од YouthSpark иницијативата на Мајкрософт, но во Македонија зеде посебен замав кога минатата година во Скопје и Тетово стотици млади девојчиња ја имаа можноста да се запознаат со начините како да ги ...

DigiGirlz ги отвори портите на соништата на девојките во Скопје

Smartportal - 20.03.2019

Скопје, (20.03.2019) DigiGirlz се организира низ цел свет како дел од YouthSpark иницијативата на Мајкрософт, но во Македонија зеде посебен замав кога минатата година во Скопје и Тетово стотици млади девојчиња ја имаа можноста да се запознаат со ...

„DigiGirlz" – можности девојките да станат дел од ИТ-светот

Канал5 - 20.03.2019

„DigiGirlz" програмата, што низ целиот свет се организира како дел од „YouthSpark" иницијативата на Мајкрософт, цели кон тоа да ги поттикне и мотивира младите девојчиња за кодирање, програмирање, иновација во креирање и смислување на нови ИТ-идеи ...

„DigiGirlz“ – можности девојките да станат дел од ИТ-светот

А1 On - 20.03.2019

„DigiGirlz“ програмата, што низ целиот свет се организира како дел од „YouthSpark“ иницијативата на Мајкрософт, цели кон тоа да ги поттикне и мотивира младите девојчиња за кодирање, програмирање, иновација во креирање и смислување на нови ИТ-идеи ...

DigiGirlz ги отвори портите на соништата на девојките во Скопје

Lady - 20.03.2019

DigiGirlz се организира низ цел свет како дел од YouthSpark иницијативата на Мајкрософт, но во Македонија зеде посебен замав кога минатата година во Скопје и Тетово стотици млади девојчиња ја имаа можноста да се запознаат со начините како да ги ...

DigiGirlz ги отвори портите на соништата на девојките во Скопје (ВИДЕО)

USB - 20.03.2019

DigiGirlz се организира низ цел свет како дел од YouthSpark иницијативата на Мајкрософт, но во Македонија зеде посебен замав кога минатата година во Скопје и Тетово стотици млади девојчиња ја имаа можноста да се запознаат со начините како да ги ...

DigiGirlz - инспирација, едукација и поддршка на секое девојче кое сонува да биде дел од IT светот и СТЕМ професиите

MTM - 20.03.2019

Со цел да се промени светот и што повеќе жени да се охрабрат и да се вклучат во некоја СТЕМ професија, како дел од YouthSpark иницијативата на Мајкрософт низ целиот свет се организира DigiGirlz програмата, а во Македонија зеде посебен замав кога ...

(ФОТО) DigiGirlz ги отвори портите на соништата на девојките во Скопје

Екран - 20.03.2019

DigiGirlz се организира низ цел свет како дел од YouthSpark иницијативата на Мајкрософт, но во Македонија зеде посебен замав кога минатата година во Скопје и Тетово стотици млади девојчиња ја имаа можноста да се запознаат со начините како да ги ...

Можности девојките да станат дел од ИТ-светот преку „DigiGirlz“ програмата

Вечер - 20.03.2019

„DigiGirlz“ програмата, што низ целиот свет се организира како дел од „YouthSpark“ иницијативата на Мајкрософт, цели кон тоа да ги поттикне и мотивира младите девојчиња за кодирање, програмирање, иновација во креирање и смислување на нови ИТ-идеи ...

„DigiGirlz“ – можности девојките да станат дел од ИТ-светот

Опсервер - 20.03.2019

„DigiGirlz“ програмата, што низ целиот свет се организира како дел од „YouthSpark“ иницијативата на Мајкрософт, цели кон тоа да ги поттикне и мотивира младите девојчиња за кодирање, програмирање, иновација во креирање и смислување на нови ИТ-идеи ...