TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Утре е голем празник, Сретение Господово: Овие обичаи треба да ги почитувате за да ве следи СРЕЌА во текот на целата ...

4NEWS - 14.02.2024

Сретение Господово е еден од најсвечените христијански празници. Според еврејскиот закон, секое дете било донесено во храмот 40 дена по раѓањето. На четириесеттиот ден по раѓањето на Исус Христос, Дева Марија отиде во Ерусалим со Јосиф во храмот ...

Според Календарот на МПЦ утре се празнува Сретение Господово

Курир - 14.02.2024

Сретение Господово Сретение Господово Во четириесеттиот ден по Рождество Пресветата Дева Го донесе својот Божествен Син во ерусалимскиот храм за, според Законот, да Му Го посвети на Бога, а самата да се очисти (Левит. 12, 2 – 7; Исход 12, 2).