TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ од идната недела ќе почне да штеди гас

Press24 - 05.08.2022

Европската унија (ЕУ) реши да ја намали потрошувачката на гас за 15 отсто од идната недела за да се компензира намалувањето на испораките од Русија. Договорот за оваа мерка беше постигнат на вонредниот состанок на 26 јули, а само Унгарија се ...

ЕУ ќе плати повеќе од 50 милијарди евра за полнење на складиштата за гас

Денар - 05.08.2022

Европските капацитети за складирање гас се полни до 71% од нивниот капацитет, покажуваат податоците на „Gas Infrastructure Europe“. Ова е највисокото ниво во просек за последните пет години за овој период од годината.

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

24 Вести - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела“ за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ.

Земјите од ЕУ го усвоија законот за намалување на потрошувачката на гас

Локално - 05.08.2022

Земјите од Европската унија денеска официјално го усвоија планот на блокот за вонредни ситуации поврзани со намалувањето на потрошувачката на гас, за заштеда на гориво за зимата поради неизвесноста со руските испораки, и покрај противењето на Полска ...

Германските резерви на гас пополнети 70 отсто и покрај намалените испораки од Русија

А1 On - 05.08.2022

Германските капацитети за складирање природен гас се наближуваат до целта на Берлин – да бидат пополнети со 75 отсто и покрај намалените испораки од Русија, јави ДПА. Германските резерви на гас до пред два дена беа полни 70,4 проценти, покажаа ...

Германија мора да заштеди повеќе гас од било кој друг во ЕУ

Нетпрес - 05.08.2022

Врз основа на планот на Европската комисија, Германија ќе мора најмногу да штеди гас. Според податоците на Европската комисија, до кои имала пристап агенцијата ДПА, а пренесуваат германските медиуми, Германија ќе мора да заштеди десет милијарди ...

Германија мора да штеди повеќе гас од кој било во ЕУ

Кумановски м. - 05.08.2022

Врз основа на планот на Европската комисија, Германија ќе мора најмногу да штеди гас. Според податоците на Европската комисија, до кои имала пристап агенцијата ДПА, а пренесуваат германските медиуми, Германија ќе мора да заштеди десет милијарди ...

Германските резерви на гас пополнети 70 отсто и покрај намалените испораки од Русија

MakPress - 05.08.2022

Германските капацитети за складирање природен гас се наближуваат до целта на Берлин – да бидат пополнети со 75 отсто и покрај намалените испораки од Русија, јави ДПА. Германските резерви на гас до пред два дена беа полни 70,4 проценти, покажаа ...

Германските резерви на гас пополнети 70 отсто и покрај намалените испораки од Русија

24Инфо - 05.08.2022

Германските капацитети за складирање природен гас се наближуваат до целта на Берлин – да бидат пополнети со 75 отсто и покрај намалените испораки од Русија, јави ДПА. Германските резерви на гас до пред два дена беа полни 70,4 проценти, покажаа ...

Германските резерви на гас пополнети 70 отсто и покрај намалените испораки од Русија

Опсервер - 05.08.2022

Германските капацитети за складирање природен гас се наближуваат до целта на Берлин – да бидат пополнети со 75 отсто и покрај намалените испораки од Русија, јави ДПА. Германските резерви на гас до пред два дена беа полни 70,4 проценти, покажаа ...

Германските резерви на гас пополнети 70 отсто и покрај намалените испораки од Русија

24 Вести - 05.08.2022

Германските капацитети за складирање природен гас се наближуваат до целта на Берлин – да бидат пополнети со 75 отсто и покрај намалените испораки од Русија, јави ДПА. Германските резерви на гас до пред два дена беа полни 70,4 проценти, покажаа ...

Германските резерви на гас пополнети 70 отсто и покрај намалените испораки од Русија

Слободен Печат - 05.08.2022

Германските капацитети за складирање природен гас се наближуваат до целта на Берлин – да бидат пополнети со 75 отсто и покрај намалените испораки од Русија, јави ДПА. Германските резерви на гас до пред два дена беа полни 70,4 проценти, покажаа ...

Германските резерви на гас пополнети 70 отсто и покрај намалените испораки од Русија

Вечер Прес - 05.08.2022

Германските капацитети за складирање природен гас се наближуваат до целта на Берлин – да бидат пополнети со 75 отсто и покрај намалените испораки од Русија, јави ДПА. Германските резерви на гас до пред два дена беа полни 70,4 проценти, покажаа ...

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Слободен Печат - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела“ за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА.

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

24Инфо - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА.

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Република - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА.

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

365 - 05.08.2022

Париз, 05 август 2022 (МИА) – Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела“ за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави ...

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Сител - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА.

НАМАЛУВАЊЕ НА ПОТРОШУВАЧКАТА НА ГАС ЗА 15%: ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Денешен - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела“ за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА.

Унијата од следната недела ќе почне да штеди гас

Телма - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела“ за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ.

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Вечер Прес - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела“ за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА.

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

ТВ21 - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ.

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

4NEWS - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ.

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Фокус - 05.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ.

Земјите од Европската унија го усвоија законот за намалување на потрошувачката на гас

Вечер Прес - 05.08.2022

Земјите од Европската унија денеска официјално го усвоија планот на блокот за вонредни ситуации поврзани со намалувањето на потрошувачката на гас, за заштеда на гориво за зимата поради неизвесноста со руските испораки, и покрај противењето на Полска ...

И покрај противењето на Унгарија и Полска: ЕУ го усвои законот за намалување на потрошувачката на гас

360 степени - 05.08.2022

Нивното противење, сепак, не го спречи усвојувањето на овој план, за кој беше потребна поддршка од најмалку 15 земји за да стане закон Со договорот се бара од сите земји од ЕУ доброволно да ја намалат потрошувачката на гас за 15 проценти, со тоа што ...

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

MakPress - 06.08.2022

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела“ за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА.