TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Помпео се закани со санкции за секоја продажба на оружје за Иран

А1 On - 18.10.2020

Американскиот државен секретар Мајк Помпео изјави дека продажбите на оружје за Иран ќе ги прекршат резолуциите на ОН и ќе доведат до санкции. Тоа се случува откако Техеран објави дека завршило долгогодишното ембарго на ОН за трговија на оружје со ...

Помпео се закани со санкции за секоја продажба на оружје за Иран

Опсервер - 18.10.2020

– Американскиот државен секретар Мајк Помпео изјави дека продажбите на оружје за Иран ќе ги прекршат резолуциите на ОН и ќе доведат до санкции. Тоа се случува откако Техеран објави дека завршило долгогодишното ембарго на ОН за трговија на оружје со ...