TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сарачини: Ниту Алаѓозовски свири, ниту артистите бараат преку леб погача

Фактор - 13.02.2018

Петрит Сарачини од Министерството за култура во Отворено на ТВ 24 рече дека ниту Алаѓозовски свири, ниту артистите бараат преку леб погача. „За жал нашиот буџет не може да им излезе во пресрет на сите.

САРАЧИНИ ВЕЛИ ИМАЛО ПРОПАГАНДА: Уметниците обвинуваат дека некој не си ја работи работата

Фактор - 13.02.2018

Петрит Сарачини од Министерството за култура во Отворено на ТВ 24 изјави дека за сите проекти е скромна поддршката, дека се скратени сите ставки, а за тоа дека одредени уметници се нашле во програмата без да знаат вели дека сепак од Македонска ...

Сарачини вели се води хајка, за Принц оние кои добиле пари немаат вина

Женски магазин - 13.02.2018

Петрит Сарачини од Министерството за култура во Отворено на ТВ 24 изјави дека ниту министерот Роберт Алаѓозовски свири, ниту артистите бараат преку леб погача. Тој рече дека со буџетот не може да им се излезе во пресрет на сите.

Како уметници се нашле во програмата на Министерството за култура без да знаат?

Женски магазин - 13.02.2018

Многу критики имаше во јавноста за програмата на Министерството за култура во која дури имало и уметници кои без да знаат, си го прочитале своето име дека им се одобрени средства. Петрит Сарачини од Министерството за култура во Отворено на ТВ 24 ...