TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Излезе „Културен печат“ број 208 во весникот „Слободен печат“

Слободен Печат - 08.12.2023

КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 208, во печатеното издание на весникот „Слободен печат“ (8-10.12.2023), во скратен формат на четири страници поради празничниот викенд, меѓу содржините од областа на уметноста и културните настани има: – Културниот и едукативен ...

Уметничката група „Моми“ се претставува со ликовната изложба „Мајкинство“

Слободен Печат - 07.12.2023

Во Културно-информативниот центар (КИЦ) – Скопје на 7 декември, во 20 часот, ќе биде отворена ликовната изложба „Мајкинство“ на уметничката група „Моми“. Изложбата ќе биде отворена до 10 јануари 2024 година.

Во КИЦ се отвора изложббата „Мајкинство“ на групата МОМИ

Република - 07.12.2023

Во Културно-информативниот центар во Скопје вечерва ќе биде отворена изложба на групата „Моми“ насловена „Мајкинство“. се вели во соопштението од групата „Моми“. Како што се посочува, оваа група има седум члена и секоја од нив иницирала дело на ...

„Мајкинство“ – Изложба на уметничката група МОМИ во КИЦ

Екран - 07.12.2023

Вечерва во Културно Информативниот Центар во Скопје, во Салонот Империал II, со почеток во 20:00 часот, ќе биде отворена изложбата „Мајкинство“ на нашата уметничка група МОМИ. Teмата на која заеднички работевме изминатата година е темата ...