TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пред распуштањето Собранието ќе ја усвои Националната стратегија за спречување на корупција и судир на интереси

Канал5 - 17.01.2020

Собранието на РМ на почетокот на февруари се очекува да ја донесе Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси, која денеска од страна на членовите на Комисијата му беше врачена на првиот парламентарец Талат Џафери.

Донесена Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Академик - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата не денешната седница ја донесе Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2020 – 2024, со акциски план за нејзино спроведување.

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

А1 On - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК донесе петгодишна национална стратегија за спречување на корупцијата

Сител - 17.01.2020

Антикорупциската комисија усвои петгодишна национална стратегија за спречување на корупцијата. Стратегијата 2020-2024 ги посочува најризичните фактори за коруптивното тло во општеството, тоа се: политичките влијанија, немањето личен и ...

ДКСК донесе петгодишна национална стратегија за спречување на корупцијата

4NEWS - 17.01.2020

Антикорупциската комисија усвои петгодишна национална стратегија за спречување на корупцијата. Стратегијата 2020-2024 ги посочува најризичните фактори за коруптивното тло во општеството, тоа се: политичките влијанија, немањето личен и ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

24 Вести - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Усвоена националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Слободен Печат - 17.01.2020

Со реализацијата на целите и мерките од стратегијата, подвлече таа, треба да се обезбеди подигнување на довербата на граѓаните во институциите на системот, ефикасноста во користењето на јавните ресурси и јакнење на демократијата и општествените ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Република - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата на ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Телма - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

CivilMedia - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК: Усвоена Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Локално - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК усвои Национална стратегија за спречување корупција и судир на интереси, ќе ја достават до Собрание

Frontline - 17.01.2020

Стратегијата, предвидува и вклучување на граѓанското општество и медиумите во борбата против корупцијата во општеството, како и подигнување на јавната свест и спроведување на антикорупциска едукација.

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Канал5 - 17.01.2020

ДКСК ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата на граѓаните во системот.

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

iPortal - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

24Инфо - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

+инфо - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

ММС - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Опсервер - 17.01.2020

– Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на ...

ДКСК ја усвои националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

Либертас - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Ивановска: Ризични области за корупција се вработувањата, јавните набавки, контролата и донесувањето одлуки

МКД - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...

Усвоена националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси

MakPress - 17.01.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси што во следните пет години треба да ја спроведат институциите, со цел да се обезбеди подигнување на довербата ...