TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

10 правила за пријателство: Тајните не смеат никогаш да се откриваат

Локално - 23.05.2020

Гените и еволуцијата играат важна улога во тоа дали некој сака да биде опкружен со толпа или претпочита друштво на избрани пријатели, покажало истражување спроведено на Харвард. – Гените влијаат не само колку пријатели имате, туку и колку тие се ...

10 разлики помеѓу пријателствата кои траат и оние со краток рок

Црнобело - 23.05.2020

Важно е да имате пријатели, но не било какви. Ова се 10 карактеристики на односите кои вреди да ги негувате и задржите: Пријателството кое ќе го надмине рокот на траење нуди постојана потпора, безрезервна поддршка, како во секојдневните мали драми, ...

Правила за сите мажи: Како да бидете најдобар пријател со друг маж?

Курир - 22.05.2020

Машкото и женското пријателство многу се разликуваат. Ова се 17 правила кои треба да се почитуваат меѓу двајца машки пријатели: 1. Никогаш не почнувај да се гледаш со неговата бивша. Дури и ако таа нешто такво предлага. Никогаш. 2.