TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците откриле како да претворат крвна група А во универзална

Факултети - 13.06.2019

Во јули минатата година американскиот Црвен крст прогласи недостиг на крв - едноставно не добивал доволно донации за да им помогне на сите пациенти што имале потреба од крв. Истражувачите од Универзитетот во Британска Колумбија пронашле начин да се ...

Ако ја имате оваа крвна група, вие сте меѓу најдобрите љубовници во светот!

Пулс24 - 13.06.2019

Станува збор за крвната група 0! Луѓето со оваа крвна група се одлични кога се работи за логичко размислување. Тие добро се снаоѓаат во просторот и имаат чувство за ориентација. Тие копнеат за моќ и во состојба се да се концентрираат на целите што ...

Научници претворија крвна група А во универзална

Иновативност - 13.06.2019

Истражувачи од Универзитетот Британска Колумбија во Канада открија начин да претворат крв од групата А во универзално прифатлива форма или нулта. Со тоа количината крв во светот која може да спаси живот е дуплирана.

Научници претворија крвна група А во универзална

Локално - 13.06.2019

Истражувачи од Универзитетот Британска Колумбија во Канада открија начин да претворат крв од групата А во универзално прифатлива форма или нулта. Со тоа количината крв во светот која може да спаси живот е дуплирана.