TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Таравари: Има формула за промени во францускиот предлог

МКД - 29.02.2024

Расправата за францускиот предлог не беше инклузивна, ниту пак транспарентна. Тоа го кажав уште во јуни 2022 година кога дојде тој предлог. Тогашната влада требаше во таа расправа да го вклучи и ВМРО, можеби ќе произлезеше подобар предлог, нешто ќе ...

🎥 ВРЕДИ ДА РАЗМИСЛИМЕ И ЗА ГРАЃАНСКИ УСТАВ Арбен Таравари предлага смела идеја во пресрет на изборите

+инфо - 29.02.2024

Некои решенија во Уставот на Македонија од 1974 година беа полиберални отколку решенијата во сегашниот „крпен устав“, вели Арбен Таравари, претседателски кандидат на коалицијата „Вреди“, во новото издание на поткастот на Плусинфо.

Таравари: Со предлогот за избор на претседател во Собранието, сакаме да отворивме дебата во македонското општество

Локално - 29.02.2024

Претседателскиот кандидат Арбен Таравари во интервју за Слободен печат рече дека потребните потписи за кандидатурата ги собрал за релативно брз временски период, додавајќи дека меѓу потпишаните имало луѓе од сите етнички заедници.

Таравари: Со предлогот за избор на претседател во Собранието, сакаме да отворивме дебата во македонското општество

Вести плус - 29.02.2024

Претседателскиот кандидат Арбен Таравари во интервју за Слободен печат рече дека потребните потписи за кандидатурата ги собрал за релативно брз временски период, додавајќи дека меѓу потпишаните имало луѓе од сите етнички заедници.

Таравари: Со предлогот за избор на претседател во Собранието, сакаме да отворивме дебата во македонското општество

Centar - 29.02.2024

Претседателскиот кандидат Арбен Таравари во интервју за Слободен печат рече дека потребните потписи за кандидатурата ги собрал за релативно брз временски период, додавајќи дека меѓу потпишаните имало луѓе од сите етнички заедници.

Таравари вели дека има формила за промена на Францускиот предлог, а размислува и за граѓански устав

4NEWS - 29.02.2024

Расправата за францускиот предлог не беше инклузивна, ниту пак транспарентна. Тоа го кажав уште во јуни 2022 година кога дојде тој предлог. Тогашната влада требаше во таа расправа да го вклучи и ВМРО, можеби ќе произлезеше подобар предлог, нешто ќе ...