TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Халуциногени печурки – новите антидепресиви

Локално - 13.01.2018

Психотерапијата доживува вистинска ренесанса и влегува во нова фаза на развој, што би било посоодветно да се нарекува еуфорична терапија. Таквите мисли произлегуваат од современите трендови во развојот на третманот со депресија.

Здравата исхрана лекува депресија

Кумановски м. - 13.01.2018

loading... Истражување на Универзитетот Дикин (Deakin university) открива дека неправилната исхрана ја зголемува веројатноста од развој на депресија. Здравата исхрана пак може да ги избави луѓето од ова ментално растројство.

Храна која помага да се изборите со депресијата

Република - 12.01.2018

Во последните неколку години бројот на луѓе кои патат од депресија е се поголем и поголем. Многу од нив, со цел да се изборат против депресијата, земаат апчиња. Но, постои и природен и полесен начин за да се изборите против депресијата, а тоа е ...

Храна која ќе ви помогне да се изборите со депресијата

Црнобело - 12.01.2018

Депресијата е една од најчестите психолошки состојби кои го нарушуваат целокупното здравје на човекот. Во последните неколку години бројот на луѓе кои патат од депресија, свесно или несвесно, е значително зголемен.

Која храна треба да ја консумирате за да се изборите против депресијата?

Среќа.mk - 12.01.2018

Депресијата претставува состојба на нерасположение и аверзија кон активност, која може да влијае врз мислите, однесувањето, чувствата и чувство на благосостојба на една личност. Во последните неколку години бројот на луѓе кои патат од депресија е се ...