TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Станарите на познатата штипска зграда „Промаја“ денес излегоа на протест

24 Вести - 27.11.2022

Станарите на познатата штипска зграда „Промаја“ денес излегоа на протест. Сакаат да спречат изградба на објект на парцела која е продадена уште пред шест години. Пред десетина дена багери и градежни машини започнале да го расчистуваат просторот пред ...

Протест во Штип поради узурпација на дворно место

Сител - 27.11.2022

Педесетина станари од позната стамбена зграда „Промаја“ и околните куќи во Штип, излегоа на протест, поради како што велат, узурпација на дворното место и пристапот до нивните домови од страна на приватен инвеститор.

Протест на штипјани во населбата „Промаја“: Ако никнат гаражи од 3 метри, со пиштоли ќе бараме паркинг

Алфа - 27.11.2022

Изградба на гаражи во висина од три метри, на нозе ги крена станарите од зградите кај штипска “Промаја“. Утринава излегоа на протест, барајќи од надлежните целосна контрола врз она што се гради.

Општина Штип ќе ја укине градежната дозвола и ќе работи на раскинување на договорот за градба пред зградата „Промаја“ ...

Сакам да кажам - 27.11.2022

Станарите од зградата „Промаја“ во Штип денеска протестираа, откако до неа почна да се ископува дупка за нов објект. Тие изготвија петиција со стотина потписи и најавија дека ќе спречуваат какви било градежни активности на просторот пред зградата на ...