TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На лицата со попречености секојдневно им треба подадена рака

Р.С.Европа - 07.12.2017

Дневниот центар за полнолетни лица со интелектуална попреченост „Порака Наша“ во Куманово повеќе од една деценија ги урива бариерите меѓу лицата без и лицата со попреченост . Вработените стручњаци во Дневниот центар за полнолетни лица со ...

Како до поголемо политичко учество на лицата со попреченост?

Тера - 05.12.2017

Со цел овозможување на поголемо учество на лицата со попреченост во политичкиот и изборниот процес во Македонија, независно гласање, без помош или влијание од другите, во Битола се одржа јавна дебата.

Во Карпош одбележан денот на лицата со попреченост...

Н.Македонија - 05.12.2017

Во Карпош одбележан денот на лицата со попреченост Традиционално, општината Карпош го одбележа Денот на лицата со хендикеп, во рамките на планираните активности на Одделението за детска, здравствена и социјална заштита на оваа локална самоуправа.