TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриени нови и подобрени верзии од познатиот софтвер за шпионирање FinFisher за Android и iOS

Smartportal - 12.07.2019

FinFisher или FinSpy, е познат софтвер за компјутерите и мобилните кој го прави германска компанија, а е наменет како производ којшто им се нуди на владите со цел да можат да добијат можност за, кратко кажано, шпионирање на уредите на корисниците.

Милиони Android корисници заразени со малвер

Телефони.мк - 12.07.2019

Над 25 милиони Android корисници во цел свет се нападнати со подмолен малвер, кој изгледа како вистинска WhatsApp апликација. Всушност, се работи за лажна верзија на апликација што е полна со реклами.

Бидете внимателни - „Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Кајгана - 11.07.2019

Новооткриениот штетен софтвер кој напаѓа уреди со оперативен систем Android успеа да се „закачи“ на преку 25 милиони уреди, тврди безбедносната компанија Check Point. На овој вирус му беше дадено името „Agent Smith“ поради начинот на кој тајно се ...

„Agent Smith“ е нов Android вирус кој додава малициозен код на некои од најпознатите апликации

Smartportal - 11.07.2019

Познатата компанија која ја започнува својата работа во Израел пред 26 години, Check Point, има откриено нов Android вирус којшто му го дава интересно име „Agent Smith“. Оваа компанија им е на повеќето позната по нивниот ZoneAlarm Firewall којшто е ...

„Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Локално - 11.07.2019

Новооткриениот штетен софтвер кој напаѓа уреди со оперативен систем Android успеа да се „закачи“ на преку 25 милиони уреди, тврди безбедносната компанија Check Point. На овој вирус му беше дадено името „Agent Smith“ поради начинот на кој тајно се ...

Милиони Android уреди заразени со подмолен вирус

USB - 12.07.2019

Малверот познат како Agent Smith ја искористува ранливоста во Android системот и легитимните апликации како WhatsAppa, ги заменува со лажни. За разлика од многу други штетни софтвери, „Агентот Смит“ не краде или брише податоци од корисникот, туку ги ...