TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Библиотеката во училиштето „Кузман Јосифоски-Питу“ побогата за 400 книги

Н.Македонија - 23.02.2021

Училиштето „Кузман Јосифоски-Питу“ деновиве прославува 60 години од своето постоење. Училишното раководство прави напори во сите сегменти да се приближи до европските образовни стандарди. За тоа потврдуваат и повеќето инвестиции во образованието, со ...

Во село Пласница осумнаесет ученици немаат компјутери за да ја следат онлајн наставата

Курир - 22.02.2021

Осумнаесет ученици во ОУ „Мустафа Кемал-Ататаурк“ од село Пласница се уште немаат компјутери за да следат онлајн-настава. Но бројот е помал во споредба со почетокот на учебната година кога без ИТ-уреди беа 58 ученици.

Литературен конкурс „Моето детство во пандемија" на Општина Центар, наградени 16 ученици

Канал5 - 21.02.2021

Учениците добија благодарници за нивната успешна работа и подарок книги од Просветно дело, како поддржувач на општинскиот литературен конкурс. Општина Центар награди 16 ученици од основните училишта на територијата на оваа општина кои учествуваа на ...

Литературен конкурс за учениците од основните училишта во Центар

Екран - 21.02.2021

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик – 21 февруари, Општина Центар распиша литературен конкурс за учениците од основните училишта во Центар на тема „Моето детство во пандемија“. Идејата за литературниот конкурс беше инспирирана од ...

Литературен конкурс за учениците од Центар - „Моето детство во пандемија“

Скопје инфо - 22.02.2021

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик – 21 февруари, Општина Центар распиша литературен конкурс за учениците од основните училишта во Центар на тема „Моето детство во пандемија“. Идејата за литературниот конкурс беше инспирирана од ...

Без компјутер за онлајн-настава се 18 ученици во село Пласница

Опсервер - 22.02.2021

– Осумнаесет ученици во ОУ „Мустафа Кемал-Ататаурк“ од село Пласница се уште немаат компјутери за да следат онлајн-настава. Но бројот е помал во споредба со почетокот на учебната година кога без ИТ-уреди беа 58 ученици.

Без компјутер за онлајн настава се 18 ученици во село Пласница

Слободен Печат - 22.02.2021

Осумнаесет ученици во ОУ „Мустафа Кемал-Ататаурк” од село Пласница сѐ уште немаат компјутери за да следат онлајн настава. Но, бројот е помал во споредба со почетокот на учебната година кога без ИТ уреди беа 58 ученици.

„Моето детство во пандемија“

Вечер Прес - 22.02.2021

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик – 21 февруари, Општина Центар распиша литературен конкурс за учениците од основните училишта во Центар на тема „Моето детство во пандемија“, инспирирана од глобалната здравствена криза со коронавирусот и ...

Без компјутер за онлајн-настава се 18 ученици во село Пласница

Либертас - 22.02.2021

– Осумнаесет ученици во ОУ „Мустафа Кемал-Ататаурк“ од село Пласница се уште немаат компјутери за да следат онлајн-настава. Но бројот е помал во споредба со почетокот на учебната година кога без ИТ-уреди беа 58 ученици.

Без компјутер за онлајн-настава се 18 ученици во село Пласница

MakPress - 22.02.2021

Осумнаесет ученици во ОУ „Мустафа Кемал-Ататаурк“ од село Пласница се уште немаат компјутери за да следат онлајн-настава. Но бројот е помал во споредба со почетокот на учебната година кога без ИТ-уреди беа 58 ученици.

Онлајн-настава – дали одеднаш сите станаа гении?

Деца - 22.02.2021

Почетоците на онлајн-наставата не беа лесни ниту за просветните работници, ниту за учениците, ниту за родителите. Од сите новини што овој вид настава ги воведе во секојдневието, најмногу еволуира препишувањето и мамењето за оценка, две-три или ...

Литературен конкурс „Моето детство во пандемија“ на Општина Центар, наградени 16 ученици

Опсервер - 21.02.2021

Општина Центар награди 16 ученици од основните училишта на територијата на оваа општина кои учествуваа на литературниот конкурс на тема „Моето детство во пандемија“, распишан по повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик – 21 февруари.