TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) МЕСТОТО Е РАЈ: Три месеци тука нема да стапнат туристи

Фактор - 14.02.2018

Заливот Маја на Тајланд, каде што е снимен филмот „Плажа" од Дени Бојл, ќе биде затворен за туристите за најмалку три месеци поради оштетувањето на гребенот. Уништени се 72 % од тајландските корални гребени, или 30 % само во последните денови.

Идиличниот залив на Тајланд ќе стави забрана за пристап на туристите

Точка - 14.02.2018

Заливот Маја на Тајланд, каде што беше снимен филмот "Плажа" од Дени Бојл, ќе биде затворен за туристите во период од најмалку три месеци поради оштетувањето на гребенот кој всушност беше причината за масовен туризам.