TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Овој изум во иднина ќе спасува животи

Точка - 01.12.2020

Новата електронска кожа останува непроменета дури и откако ќе се растегне до 28 пати во однос на оригиналната количина. Материјалот кој што во целост ја имитира човечката кожа, е доволно моќен и растеглив, но истовремено и чувствителен, а може да се ...

Нова електронска кожа ја имитира еластичноста на човечката кожа

USB - 01.12.2020

Досега имавме можност да видиме неколку видови на електронска кожа, од онаа што самата се санира до онаа што изгледа сосема реално, но ниту еден од овие производи не се најде во масовна употреба.