TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и за Македонија

Expres - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа усвои резолуција против отворањето на преговори на Европската унија со Албанија. Ова беше очекувано, имајќи предвид дека пред една недела Холандија ја извеси Европската комисија дека бара да воведе визи кон граѓаните од ...

Холандскиот парламент ја отфрли резолуцијата да бидат блокирани преговорите на Македонија со ЕУ

Слободен Печат - 13.06.2019

Резолуцијата бара да не се отворат преговорите со Тирана во 2019-та година пред сѐ поради недоволен прогрес во делот на борбата против организираниот криминал и корупцијата. Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ...

360˚ Холандскиот парламент ги раздвои С. Македонија и Албанија

Либертас - 13.06.2019

Холандскиот парламент изгласа резолуција со која се бара од владата на премиерот Марк Руте да не поддржи почеток на пристапни преговори за ЕУ со Албанија. Резолуцијата беше поддржана од три од петте владејачки партии, објави 360 Степени .

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и со Македонија

Опсервер - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ...

Холандија даде поддршка за старт на преговори со ЕУ за Македонија, но не и за Албанија

AKO - 13.06.2019

Холандскиот Парламент гласајќи за резолуцијата за старт на преговори со ЕУ на Македонија и Албанија, направи преседан во однос на другите земји членки и ги раздвои двете земји. Пратениците дадоа поддршка за преговори на РС Македонија со ЕУ , но не и ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и со Македонија

Локално - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и со Македонија

Независен - 13.06.2019

Холандија – Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Тирана, но не и со Скопје

Р.С.Европа - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ЕУ, ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и со Македонија

Press24 - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ЕУ, но ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и со Македонија

А1 On - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија,не и со Македонија

Канал5 - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и со Македонија

1tv - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и со Македонија

Нетпрес - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите на ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ...

Холандија ги одвои Албанија и Северна Македонија на патот кон ЕУ-ја блокираше Тирана

Нова ТВ - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа изгласа резолуција со која се бара од владата на премиерот Марк Руте да не поддржи почеток на пристапни преговори за ЕУ со Албанија, но ја отфрли истата ваква резолуција за Северна Македонија, предложена од опозициската ...

Холандскиот парламент блокира преговори со Албанија, но не и со Македонија

еМагазин - 13.06.2019

Холандскиот парламент синоќа се изјасни против отворањето на преговорите со ЕУ за Албанија, но ја отфрли истата резолуција што се однесува на Северна Македонија. Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ...

Холандскиот парламент со „да“ за Северна Македонија и „не“ за Албанија

CivilMedia - 13.06.2019

Парламентот во Холандија вчера гласаше за четири резолуции поврзани за проширувањето на ЕУ, но само таа против Албанија доби мнозинство гласови, вклучително и од владејачките партии, со 105 гласа од вкупно 150 пратеници во парламентот.