TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Гласови што дават сила“: Кинематограферките ги открија предизвиците на нивните филмски патувања

Макфакс - 24.09.2023

Филмската индустрија е сурова кога станува збор за баланс меѓу работата и семејството. А да се има деца не е само женска работа, туку е човечка работа. Кинематографијата е тешка професија, во која мора да веруваш, ако сакаш да успееш.

Светски признати кинематограферки дебатираа на ИФФК „Браќа Манаки“ во Битола

Бизнис Вести - 24.09.2023

Шест познати и признати светски кинематограферки денеска во Битола зборуваа за нивните патувања, предизвиците и за триумфите кои ги имале работејќи како кинематограферки. На тркалезна маса организирана од ИФФК „Браќа Манаки“ говореа Елен Лотман, ...

„Гласови што дават сила“: Кинематограферките ги открија предизвиците на нивните филмски патувања

Опсервер - 24.09.2023

Филмската индустрија е сурова кога станува збор за баланс меѓу работата и семејството. А да се има деца не е само женска работа, туку е човечка работа. Кинематографијата е тешка професија, во која мора да веруваш, ако сакаш да успееш.

„Гласови што дават сила”: Кинематограферките ги открија предизвиците на нивните филмски патувања

Екран - 24.09.2023

Филмската индустрија е сурова кога станува збор за баланс меѓу работата и семејството. А да се има деца не е само женска работа, туку е човечка работа. Кинематографијата е тешка професија, во која мора да веруваш, ако сакаш да успееш.

Во Македонија има две дипломирани кинематограферки, една од нив никогаш не добила шанса да сними филм

Република - 24.09.2023

Филмската индустрија е сурова кога станува збор за баланс меѓу работата и семејството. А да се има деца не е само женска работа, туку е човечка работа. Кинематографијата е тешка професија, во која мора да веруваш, ако сакаш да успееш.

Во земјите на поранешна СФРЈ работат само шест жени кинематографки

МКД - 24.09.2023

Шест познати и признати светски кинематограферки денеска во Битола во рамките на фестивалот „Браќа Манаки“ зборуваа за нивните патувања, предизвиците и за триумфите кои ги имале работејќи како кинематограферки.

Светски признати кинематограферки дебатираа на ИФФК „Браќа Манаки“ во Битола

MakPress - 25.09.2023

Шест познати и признати светски кинематограферки денеска во Битола зборуваа за нивните патувања, предизвиците и за триумфите кои ги имале работејќи како кинематограферки. На тркалезна маса организирана од ИФФК „Браќа Манаки“ говореа Елен Лотман, ...

„Гласови што дават сила“: Кинематограферките ги открија предизвиците на нивните филмски патувања

Скопје1 - 25.09.2023

Филмската индустрија е сурова кога станува збор за баланс меѓу работата и семејството. А да се има деца не е само женска работа, туку е човечка работа. Кинематографијата е тешка професија, во која мора да веруваш, ако сакаш да успееш.