TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Само Интервју” со Драги Ѓоргиев

Канал5 - 11.06.2021

Во вечерашното „Само Интервју” гостуваше Драги Ѓоргиев. Ѓоргиев: Не постои една вистина за нешто што се случило пред 1000 години. Ѓоргиев: Се покажа дека пристапот кон усогласување на текстови за заедничко чествување кои треба да бидат мост помеѓу ...

Бугарија бара да учиме дека Самоиловата држава е директен наследник на Првото бугарско царство

Фокус - 11.06.2021

Претседавачот на мешовитата комисија за историски прашања од македонска страна, професорот Драги Ѓоргиев во вечерашното интервју на телевизија Канал 5 рече дека бугарската страна не го прифатила македонскиот предлог во нашите учебници да биде ...

Ѓоргиев: Мешовитата комисија е во методолошки ќорсокак

Фокус - 11.06.2021

Претседавачот на мешовитата комисија за историски прашања од македонска страна, професорот Драги Ѓоргиев во вечерашното интервју на телевизија Канал 5 рече дека работата на комисијата е во методолошки ќорсокак.

Ѓоргиев: Заглавивме околу државата на Цар Самуил во учебниците за 7-мо одделение, не можеме да ги прифатиме бугарските ...

Локално - 11.06.2021

Драги Ѓоргиев, копретседател на македонската страна во Мешовитата комисија за историски и образовни прашања, изјави денеска повторно дошло до несогласување во различните пристапи во начинот на работата.

Бугарија бара да учиме дека Самоиловата држава е директен наследник на Првото бугарско царство

Либертас - 11.06.2021

Претседавачот на мешовитата комисија за историски прашања од македонска страна, професорот Драги Ѓоргиев во вечерашното интервју на телевизија Канал 5 рече дека бугарската страна не го прифатила македонскиот предлог во нашите учебници да биде ...

„Само Интервју” вечерва со Драги Ѓоргиев

Канал5 - 11.06.2021

Во вечерашнoтo „Само Интервју” ќе гостува Драги Ѓоргиев Дами и господа, вечерва во „Само Интервју“ ќе гостува професорот и претседател на македонскиот тим во заедничката Комисија за историски прашања, Драги Ѓоргиев.