TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Топ Тема: Изгласаната доверба на владата – пребројување или пресретнување на опструкциите на опозицијата?

Телма - 03.03.2021

Пресврт во Собранието. Пребројување или пресретнување на опструкциите на опозицијата? Зошто премиерот Заев сам побара гласање на доверба на Владата? Дали Собранието конечно ќе се врати во функција? Можно ли е поништување на пописот како што бара ...

Калеска Ванчева: Довербата на Владата е изгласана со мнозинство, опозицијата правеше се да нема ефективна работа на ...

iPortal - 03.03.2021

Фактите зборуваат дека довербата на Владата во Собранието е изгласана со 62 пратеници, изборните резултати се тие, нашето мнозинство е тоа, никогаш не сме рекле дека имаме поголемо мнозинство, но може да се зголеми, истакна пратеничката на СДСМ ...

Калеска Ванчева: ВМРО ДПМНЕ глуми загриженост и ги блокира сите важни процеси

24Инфо - 03.03.2021

„Јас сакам критички осврт, и тоа можеме да го овозможиме во комисиите и на пленарни седници, но секогаш опозицијата има некои барања, одложувања, процедурални забелешки… Еве пример и денеска, можеше веднаш да се гласа за доверба на Владата и да ...

Калеска-Ванчева за пратениците на ВМРО-ДПМНЕ: Ќе влезат, ќе се потпишат и кога ќе видат дека немаме 61 пратеник, веднаш ...

Локално - 03.03.2021

„Мнозинството е дисциплинирано. Фактите се дека Владата се гласаше со 62 пратеници и изборите го покажаа тоа. Ние никогаш не сме рекле дека имаме поголемо, но сепак можно е да се зголеми во иднина“, изјави пратеничката од СДСМ, Снежана ...