TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Данска планира да изгради вештачки остров за ветерни фарми

Факултети - 13.12.2019

Данска почнува со спроведување на плановите за изградба на еден или повеќе вештачки острови опкружени со оф-шор турбини на ветер со капацитет од 10 гигавати, способни да снабдат до 10 милиони домаќинства.

Данска ќе гради фарма на ветерници што ќе можат со струја да снабдуваат 10 милиони домови

Сакам да кажам - 11.12.2019

Данска активно го развива планот за изградба на еден или неколку вештачки острови кои ќе бидат окружени со ветерници со капацитет од 10 гигавати, способни да снабдуваат со струја десет милиони домови, објави министерот за клима и енергетика Дан ...