TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

Фокус - 20.06.2024

ЕУРО 2024 ќе донесе значителни краткорочни економски придобивки за Германија, особено во туризмот, угостителството, транспортот, малопродажниот и услужниот сектор, со повеќе од 2 милијарди евра, покажуваат пресметките на аналитичарите на трговската ...

Германија ќе заработи повеќе од две милијарди евра од ЕУРО 2024

Нетпрес - 20.06.2024

Европското фудбалско првенство 2024 ќе донесе значителни краткорочни економски придобивки за Германија, особено во туризмот, угостителството, транспортот, малопродажниот и услужниот сектор, со повеќе од две милијарди евра, покажуваат пресметките на ...

ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДДВ-то: Хотелите и рестораните во Германија поминаа добро во април

Локално - 19.06.2024

Рестораните и хотелите во Германија поминаа подобро во април отколку еден месец порано, и покрај прогнозите дека зголемувањето на ДДВ за храната во угостителството ќе ја намали продажбата оваа година, пренесува германската новинска агенција (dpa).

ЕКОНОМСКИ БЕНЕФИТ: Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

Фактор - 20.06.2024

Фудбалското натпреварување на европските репрезентации ќе има влијание врз германската економија. Станува збор за повеќе од 2 милијарди евра, покажуваат пресметките на аналитичарите на трговската платформа „Freedom24“.

Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

Пулс24 - 20.06.2024

ЕУРО 2024 ќе донесе значителни краткорочни економски придобивки за Германија, особено во туризмот, угостителството, транспортот, малопродажниот и услужниот сектор, со повеќе од 2 милијарди евра, покажуваат пресметките на аналитичарите на трговската ...

Колку ќе заработи Германија од ЕУРО 2024?

Вечер Прес - 20.06.2024

ЕУРО 2024 ќе донесе значителни краткорочни економски придобивки за Германија, особено во туризмот, угостителството, транспортот, малопродажниот и услужниот сектор, со повеќе од две милијарди евра, покажуваат пресметките на аналитичарите на ...