TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Критичарката Сунчица Уневска во жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Сакам да кажам - 29.06.2020

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска е дел од меѓународното жири кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019, за наградата што вообичаено се доделува на Канскиот филмски ...

Сунчица Уневска во жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Слободен Печат - 29.06.2020

За првпат во историјата на арапската кинематографија за најдобри филмови одлучуваше интернационално жири составено од 142 најеминентни критичари од 57 земји Македонската новинарка и филмска критичарка, Сунчица Уневска, е дел од интернационалното ...

Онлајн филмски маркет во Кан

ММС - 29.06.2020

Годинашното издание на Канскиот филмски фестивал поради пандемијата од Корона вирусот е откажано, па наместо стандардното одржување на доделување на едни од најпрестижните филмски награди се одржува онлајн Филмски маркет кој беше отворен на 22 јуни.

Виртуелен маркет на откажаниот Кан

Н.Македонија - 29.06.2020

Канскиот филмски фестивал, чие годинашно издание поради пандемијата е откажано, на 22 јуни ја отвори онлајн Филмскиот маркет, кој веќе собра повеќе од 8.500 учесници, а опфаќа 250 штанда и 60 павилјони.

Четири филмови од „Мобил фестивал“ на Филмскиот маркет во Кан

Вечер Прес - 28.06.2020

Четири филмови од „Мобил Фестивал“ се натпреваруваа во официјална селекција на натпреварот за кратки филмови на Иницијативата за светски мир и толеранција чија гала вечер се одржа викендов во рамки на онлајн Филмскиот маркет на Канскиот филмски ...

Филмови од „Мобил фестивал“ на гала вечер на Филмскиот маркет во Кан

Окно - 28.06.2020

Четири филмови од „Мобил Фестивал“ се натпреваруваа во официјална селекција на натпреварот за кратки филмови на Иницијативата за светски мир и толеранција чија гала вечер се одржа вчера во рамките на онлајн Филмскиот маркет на Канскиот филмски ...

Филмови од „Мобил фестивал“ на гала вечер на Филмскиот маркет во Кан

Вечер - 28.06.2020

Четири филмови од „Мобил Фестивал“ се натпреваруваа во официјална селекција на натпреварот за кратки филмови на Иницијативата за светски мир и толеранција чија гала вечер се одржа вчера во рамките на онлајн Филмскиот маркет на Канскиот филмски ...

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Опсервер - 29.06.2020

Скопје, 29 јуни 2020 () – Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите ...

Критичарката Сунчица Уневска во жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Независен - 29.06.2020

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, ...

Сунчица Уневска е дел од жирито во Кан за избор на најдобар арапски филм

А1 On - 29.06.2020

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од меѓународното жири составено од еминентни филмски критичари, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, што вообичаено ...

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Либертас - 29.06.2020

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, ...

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Вечер Прес - 29.06.2020

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, ...

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

МКД - 29.06.2020

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, ...

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

MakPress - 29.06.2020

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, ...

Филмови од „Мобил фестивал“ на гала-вечер на Филмскиот маркет во Кан

Н.Македонија - 27.06.2020

Четири филмови од „Мобил фестивал“ се натпреваруваа во официјална селекција на натпреварот за кратки филмови на Иницијативата за светски мир и толеранција чија гала-вечер се одржа вчера во рамките на онлајн Филмскиот маркет на Канскиот филмски ...