TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕП: Земјите од ЕУ продолжуваат да ги кршат правата на Ромите

Опсервер - 12.02.2019

Основните права на Ромите и понатаму систематски се прекршуваат во ЕУ. Има сериозни проблеми со пристап до образование, домување, до пазарот на труд и здравствена заштита. Ромите треба да бидат подобро претставени во медиумите, државните институции ...

ЕП: Земјите од ЕУ продолжуваат да ги кршат правата на Ромите

24Инфо - 12.02.2019

Основните права на Ромите и понатаму систематски се прекршуваат во ЕУ. Има сериозни проблеми со пристап до образование, домување, до пазарот на труд и здравствена заштита. Ромите треба да бидат подобро претставени во медиумите, државните институции ...

ЕП: Земјите од ЕУ продолжуваат да ги кршат правата на Ромите

А1 On - 12.02.2019

Основните права на Ромите и понатаму систематски се прекршуваат во ЕУ. Има сериозни проблеми со пристап до образование, домување, до пазарот на труд и здравствена заштита. Ромите треба да бидат подобро претставени во медиумите, државните институции ...

Земјите од ЕУ продолжуваат да ги кршат правата на Ромите

Н.Македонија - 12.02.2019

Основните права на Ромите и понатаму систематски се прекршуваат во ЕУ. Има сериозни проблеми со пристап до образование, домување, до пазарот на труд и здравствена заштита. Ромите треба да бидат подобро претставени во медиумите, државните институции ...

ЕП: Земјите од ЕУ продолжуваат да ги кршат правата на Ромите

+инфо - 12.02.2019

Основните права на Ромите и понатаму систематски се прекршуваат во ЕУ. Има сериозни проблеми со пристап до образование, домување, до пазарот на труд и здравствена заштита. Ромите треба да бидат подобро претставени во медиумите, државните институции ...

ЕП: Земјите од ЕУ продолжуваат да ги кршат правата на Ромите

Либертас - 12.02.2019

Основните права на Ромите и понатаму систематски се прекршуваат во ЕУ. Има сериозни проблеми со пристап до образование, домување, до пазарот на труд и здравствена заштита. Ромите треба да бидат подобро претставени во медиумите, државните институции ...

ЕП: Земјите од ЕУ продолжуваат да ги кршат правата на Ромите

MTM - 12.02.2019

Основните права на Ромите и понатаму систематски се прекршуваат во ЕУ. Има сериозни проблеми со пристап до образование, домување, до пазарот на труд и здравствена заштита. Ромите треба да бидат подобро претставени во медиумите, државните институции ...