TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со грант од Светска банка Општина Велес ќе гради водовод за село Сопот

Независен - 14.01.2022

Општина Велес доби грант од Светската банка во висина од 12 420 842 денари за изградба на водоснабдителен систем кон селото Сопот во близина на велешко езеро „Младост“ и за набавка на теренско возило со кое ќе управува ЈКП„Дервен“ за одржување на ...

Општина Велес ќе гради водовод за село Сопот и ќе набави возило за одржување на селските водоводи во велешко

Бизнис Вести - 14.01.2022

Општина Велес доби грант од Светската банка во висина од 12 420 842 денари за изградба на водоснабдителен систем кон селото Сопот во близина на велешко езеро „Младост“ и за набавка на теренско возило со кое ќе управува ЈКП„Дервен“ за одржување на ...

Општина Велес ќе гради водовод за село Сопот и ќе набави возило за одржување на селските водоводи во велешко

Опсервер - 14.01.2022

Општина Велес доби грант од Светската банка во висина од 12 420 842 денари за изградба на водоснабдителен систем кон селото Сопот во близина на велешко езеро „Младост“ и за набавка на теренско возило со кое ќе управува ЈКП„Дервен“ за одржување на ...

Општина Велес ќе гради водовод за село Сопот и ќе набави возило за одржување на селските водоводи во велешко

MakPress - 14.01.2022

Oпштина Велес доби грант од Светската банка во висина од 12 420 842 денари за изградба на водоснабдителен систем кон селото Сопот во близина на велешко езеро „Младост“ и за набавка на теренско возило со кое ќе управува ЈКП„Дервен“ за одржување на ...

Лани рекорден број починати во Велес

Сакам да кажам - 14.01.2022

Според бројките на издадени дозволи за погреб од ЈКП „Дервен“ за градот Велес, лани имало 677 починати, за 93 повеќе од 2020. Во Општина Велес, во која влегуваат и селата, бројот на починати е 790, што е 97 повеќе отколку пред 12 месеци.