TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МОН: Укинато екстерното тестирање

Канал5 - 02.06.2017

Со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта се укина екстерното тестирање, соопшти денеска Минисерството за образование.

СЕ ПОГОТВУВАЛЕ ЗА ЕКСТЕРНО: Вежбавме оти не знаевме дали ќе се полага

Вест - 02.06.2017

На веб-страницата на Министерството за образование и наука е објавено дека екстерното тесирање е укинато и дека сите активности кои беа поврзани со негова реализација се стопирани Се подготвувавме за полагање екстерни тестови, бидејќи нели, до ...

УЧЕНИЦИТЕ КУРТУЛИЈА: Екстерното укинато, министерството ги запре сите процеси за теситрањето

Телеграф - 02.06.2017

Одлуката вчера беше објавена и во “Службен весник на Република Македонија” со што веднаш стапи во сила Преку соопштение кое денеска беше поставено на официјалната интернет-страница , Министерството за образование и наука и официјално извести дека ...

Екстерно нема да има, потврди и Министерството за образование

Сакам да кажам - 02.06.2017

Министерството за образование соопшти дека екстерното тестирање е укинато и нема да се спроведува откако трите закони за измена на законите за основното образование, средното образование и за наставниците во основното и средното образование беа ...

МОН до јавноста: Екстерното тестирање е укинато

Нова ТВ - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта од страна на Собранието вчера- ...

Законот за укинување на екстерно влезе во собраниска процедура

Телма - 01.06.2017

Собранието е на чекор од укинувањето на екстерното оценување. Со 61 глас за пратениците одлучија да по скратена постапка да ги донесат измените во законот за основно образование, законот за средно образование и законот за наставници во основно и ...

Што содржат предлог измените во законите за образование

Правдико - 01.06.2017

На 4-тата седница на Собранието на Република Македонија се доставени три предлози за измена на законите во областа на образованието, конкретно за екстерното тестирање. Седницата е закажана во 12 часот.

Пратениците изгласаа, екстерното тестирање се укинува

Макфакс - 01.06.2017

Сите присутни 64 пратеници во Собранието денес ги изгласаа законите за укинување на екстреното тестирање. Се работи за законите за основно и за средно образование и законот за наставници во основните и средни училишта.

Укинато екстерното тестирање

Тера - 01.06.2017

Сите присутни 64 пратеници во Собранието денес ги изгласаа законите за укинување на екстреното тестирање. Се работи за законите за основно и за средно образование и законот за наставници во основните и средни училишта.

Собранието го укина екстерното тестирање

Мета - 01.06.2017

Со 64 гласа за, ниту еден против или воздржан, попладнево на 4-тата седница Собранието на Република Македонија, го укина екстерното тестирање. Беа направени измени на три закони – за основно образование, за средно образование и законот за во ...

МОН: Укинувањето на екстерното тестирање објавено и во Службен весник

+инфо - 02.06.2017

Измените се објавени во Службен весник на Република Македонија број 67 од 1 јуни 2017 година и стапија во сила со денот на нивното објавување. Министерството за образование и наука информира дека вчера Собранието го донесе Законот за изменување на ...

Пратениците изгласаа, се укинува екстерното тестирање

Кајгана - 01.06.2017

Сите присутни 64 пратеници во Собранието денеска ги изгласаа законите за укинување на екстерното тестирање. Се работи за законите за основно и за средно образование и законот за наставници во основните и средни училишта.

Собранието го укина екстерното тестирање

Локално - 01.06.2017

Со 64 гласа за, ниту еден против или воздржан, попладнево на 4-тата седница Собранието на Република Македонија, го укина екстерното тестирање. Беа направени измени на три закони – за основно образование, за средно образование и законот за во ...

МОН: Укинувањето на екстерното тестирање објавено и во Службен весник

Либертас - 02.06.2017

Министерството за образование и наука информира дека вчера Собранието го донесе Законот за изменување на Законот за основното образование, Законот за изменување на Законот за средното образование и Законот за изменување на Законот за наставници во ...

Пратениците изгласаа, екстерното тестирање се укинува

Точка - 01.06.2017

Сите присутни 64 пратеници во Собранието денес ги изгласаа законите за укинување на екстреното тестирање. Се работи за законите за основно и за средно образование и законот за наставници во основните и средни училишта.

МОН: Укинувањето на екстерното тестирање објавено и во Службен весник

Нетпрес - 02.06.2017

Министерството за образование и наука информира дека вчера Собранието го донесе Законот за изменување на Законот за основното образование, Законот за изменување на Законот за средното образование и Законот за изменување на Законот за наставници во ...

Пратениците изгласаа, екстерното тестирање се укинува

Бриф - 01.06.2017

Сите присутни 64 пратеници во Собранието денес ги изгласаа законите за укинување на екстреното тестирање. Се работи за законите за основно и за средно образование и законот за наставници во основните и средни училишта.

МОН: Се стопираат сите постапки за ектерното тестирање

Фокус - 02.06.2017

Министерството за образование и наука соопшти дека сите отпочнати постапки во врска со екстерното проверување на знаењето на учениците запираат. Вчера Собранието ги донесе измените на законите за основно и средно образование, како и Законот за ...

Пратениците изгласаа, екстерното тестирање се укинува

Правдико - 01.06.2017

Сите присутни 64 пратеници во Собранието денес ги изгласаа законите за укинување на екстреното тестирање. Се работи за законите за основно и за средно образование и законот за наставници во основните и средни училишта.

Одлуката за укинување на екстерно објавена во Службен весник

Канал5 - 02.06.2017

Министерството за образование и наука, преку соопштение ја известува јавноста дека пратениците го донесоа законот за изменување на законот за основното образование, законот за изменување на законот за средното образование и законот за изменување на ...

Екстерното тестирање и официјално стана историја

Радио МОФ - 02.06.2017

Министерството за образование и наука (МОН) известува дека измените во законите за основно и средно и Законот за наставници во основните и средните училишта со кои се укина екстерното тестирање се објавени во Службениот весник на Република ...

МОН до јавноста: Екстерното тестирање е укинато

Press24 - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта од страна на Собранието вчера- ...

Министерството за образование објави: Екстерното тестирање е укинато

Макфакс - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта од страна на Собранието вчера- ...

Собранието го изгласа законот за укинување на екстерното тестирање

Таратур - 02.06.2017

Сите присутни 64 пратеници во Собранието денес ги изгласаа законите за укинување на екстреното тестирање. Се работи за законите за основно и за средно образование и законот за наставници во основните и средни училишта.

МОН: Укинувањето на екстерното тестирање објавено и во Службен весник

А1 On - 02.06.2017

Министерството за образование и наука информира дека вчера Собранието го донесе Законот за изменување на Законот за основното образование, Законот за изменување на Законот за средното образование и Законот за изменување на Законот за наставници во ...

Министерството за образование: Екстерното тестирање е укинато

Кајгана - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта од страна на Собранието вчера, ...

Министерство за образование: Екстерното тестирање е укинато

Мета - 02.06.2017

Со објавувањето на трите закони за измена на законите за основното образование, за средното образование и за наставниците во основното и средното образование во „Службен весник на Република Македонија” бр.67 од 1 јуни 2017 година, екстерното ...

МОН: Екстерното тестирање е укинато

МКД - 02.06.2017

Со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта се укина екстерното тестирање, соопшти Министерството за образование и наука.

МОН соопшти дека се укинува екстерното

Стандард - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта се укина екстерното тестирање.

МОН: Укинувањето на екстерното тестирање објавено и во Службен весник

Бриф - 02.06.2017

Министерството за образование и наука информира дека вчера Собранието го донесе Законот за изменување на Законот за основното образование, Законот за изменување на Законот за средното образование и Законот за изменување на Законот за наставници во ...

МОН: Екстерното тестирање е укинато

Денар - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта од страна на Собранието вчера- ...

МОН: Укинувањето на екстерното тестирање објавено и во Службен весник

еМагазин - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта се укина екстерното тестирање.

МОН: Укинувањето на екстерното и во Службен весник

Репортер - 02.06.2017

Министерството за образование и наука информира дека вчера Собранието го донесе Законот за изменување на Законот за основното образование, Законот за изменување на Законот за средното образование и Законот за изменување на Законот за наставници во ...

МОН:Укинато екстерното тестирање

Телма - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека вчера Собранието ги донесе измените во законот со кои се укина екстерното тестирање. Измените се објавени во Службен весник на Република Македонија број 67 од 1 јуни 2017 година и стапија во ...

Министерство за образование: Екстерното тестирање е укинато

Локално - 02.06.2017

Со објавувањето на трите закони за измена на законите за основното образование, за средното образование и за наставниците во основното и средното образование во „Службен весник на Република Македонија” бр.67 од 1 јуни 2017 година, екстерното ...

МОН: Укинато екстерното тестирање

МРТ - 02.06.2017

Собранието на Република Македонија вчера донесе Закон за изменување на Законот за основното образование, Закон за изменување на Законот за средното образование и Закон за изменување на Законот за наставници во основните и средните училишта со кои се ...

МОН:Укинато екстерното тестирање

Сител - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта се укина екстерното тестирање.

Министерството за образование објави: Екстерното тестирање е укинато

Канал 77 - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта од страна на Собранието вчера- ...

Министерството за образование објави: Екстерното тестирање е укинато

Точка - 02.06.2017

Министерството за образование и наука денеска соопшти дека со усвојувањето на измените на Законот за основното образование, на Законот за средното образование и на Законот за наставници во основните и средните училишта од страна на Собранието вчера- ...

МОН: Укинато екстерното тестирање

Тера - 02.06.2017

Министерството за образование на својата веб страница објави дека на 01.06.2017 година Собранието на Република Македонија донесе Закон за изменување на Законот за основното образование, Закон за изменување на Законот за средното образование и Закон ...