TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шест држави се најдоа пред највисокиот суд во Европа поради аерозагадувањето

Радио МОФ - 17.05.2018

Европскиот суд на правдата може да изрече казни од неколку милиони евра доколку Велика Британија и уште пет други земји не го решат проблемот со аерозагадувањето. Велика Британија, Франција, Германија, Унгарија, Италија и Романија – се најдоа пред ...

ЕК тужи шест држави за загадување на воздухот

Република - 17.05.2018

Европската комисија одлучи да ги тужи Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради непочитувањето на одредбите за квалитет на воздухот. Комисијата уште лани најави дека ќе се пресмета со членките во кои загадувањето на ...

ЕК тужи шест држави за загадување на воздухот

Алсат-М - 17.05.2018

Европската комисија одлучи да ги тужи Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради непочитувањето на одредбите за квалитет на воздухот. Комисијата претходно најави дека ќе се пресмета со членките во кои загадувањето на ...

Европската комисија ја тужи Германија и уште пет земји членки: Биле глуви на предупредувањата од Брисел!

Точка - 17.05.2018

Европската комисија ќе ја тужи Германија и уште пет земји членки на Европската унија поради прекршување на законите за загадување на воздухот. Комисијата денес одлучи да ги изведе Германија, Италија, Велика Британија, Франција, Романија и Унгарија ...

ЕК тужи шест европски земји поради загадениот воздух

Денар - 17.05.2018

Европската комисија ги предаде на Судот на ЕУ Франција, Германија, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради недостатокот на мерки за да обезбедат чист воздух. ЕК забележа дека им дала на овие држави 10 години да ги отстранат ...

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

Локално - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

Европската комисија тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

Фокус - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

Загадениот воздух во текот на бременоста го зголемува ризикот од хипертензија кај децата

Panacea.mk - 16.05.2018

Децата кои биле изложени на највисоки нивоа на загаденост на воздухот со ситни честички во подоцнежната бременост имале 61 отсто поголема веројатност да заболат од хипертензија Познато е дека дишењето на загаден воздух не е добро за здравјето, а во ...

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

Курир - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

+инфо - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

Сител - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

А1 On - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

Либертас - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

Стандард - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

CivilMedia - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

Независен - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

ЕК тужи шест земји членки на ЕУ поради загадување на воздухот

Н.Македонија - 17.05.2018

Европска комисија одлучи да поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на воздухот.

Моќни држави ќе одговараат за загадување на воздухот

Фактор - 17.05.2018

Шест држави од Европа ќе одговараат за загадување на воздухот. Европската комисија ќе поднесе тужби пред Европскиот суд за правда против Германија, Франција, Унгарија, Италија, Романија и Велика Британија поради кршење на одредбите за квалитетот на ...