TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Николовски: Веќе нема село без таблата на ИПАРД

24Инфо - 31.01.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски очекува со првиот ИПАРД 3 повик да се стават на рапсолагање над 30 милинои евра во еден ден. Како што рече денеска на владината годишна конференција „Година на нови можности”, ...

Николовски: Лидери сме во искористеноста на ИПАРД 2 во регионот, ИПАРД 3 носи 62 отсто повеќе средства

Centar - 31.01.2023

„Лидери сме во регионот по искористеноста на ИПАРД 2 програмата. Кога го објавивме првиот повик во 2017 година, довербата на земјоделците беше срушена, слушавме за одбиени проекти. Тоа е така бидејќи ИПАРД 1 беше спроведен со 20 отсто реализација, ...

Николовски: Лидери сме во искористеноста на ИПАРД 2 во регионот, ИПАРД 3 носи 62 отсто повеќе средства

Локално - 31.01.2023

„Лидери сме во регионот по искористеноста на ИПАРД 2 програмата. Кога го објавивме првиот повик во 2017 година, довербата на земјоделците беше срушена, слушавме за одбиени проекти. Тоа е така бидејќи ИПАРД 1 беше спроведен со 20 отсто реализација, ...

НИКОЛОВСКИ: Денес во нашата земја веќе нема село во кое ја нема таблата на ИПАРД, ЕУ ни додели за 62 отсто зголемен ...

Денешен - 31.01.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски очекува со првиот ИПАРД 3 повик да се стават на рапсолагање над 30 милинои евра во еден ден. Како што рече денеска на владината годишна конференција „Година на нови можности“, ...

Николовски: Веќе нема село без таблата на ИПАРД

Press24 - 31.01.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски очекува со првиот ИПАРД 3 повик да се стават на рапсолагање над 30 милинои евра во еден ден. Како што рече денеска на владината годишна конференција „Година на нови можности“, ...

Николовски: Веќе нема село без таблата на ИПАРД

Zoom - 31.01.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски очекува со првиот ИПАРД 3 повик да се стават на рапсолагање над 30 милинои евра во еден ден. Како што рече денеска на владината годишна конференција „Година на нови можности“, ...

Николовски: Веќе нема село без таблата на ИПАРД

Опсервер - 31.01.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски очекува со првиот ИПАРД 3 повик да се стават на рапсолагање над 30 милинои евра во еден ден. Како што рече денеска на владината годишна конференција „Година на нови можности“, ...

Николовски: Веќе нема село без таблата на ИПАРД

MakPress - 01.02.2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски очекува со првиот ИПАРД 3 повик да се стават на рапсолагање над 30 милинои евра во еден ден. Како што рече денеска на владината годишна конференција „Година на нови можности“, ...