TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна со работа фондот за иновации и технолошки развој

Алфа - 10.04.2014

Почна со работа фондот за иновации и технолошки развој. Целта со него е да се поттикне и финансира иновативната дејност за кој се предвидени 9 милиони евра обезбедени од Светска банка и од основниот ...

Два милиони евра за иновации и технолошки развој

Нетпрес - 10.04.2014

До крајот на оваа година на располагање се ставаат два милиони евра за иновации и технолошки развој преку новоформираниот фонд за иновации, беше истакнато денеска на средбата на министерот за ...

Промоција на Фондот за иновации пред членките на ССК

Курир - 10.04.2014

Новоформираниот Фонд за иновации и технолошки развој кој има за цел да ја поттикне иновациската дејност и да овозможи подобра комуникација помеѓу иноваторите и компаниите денеска беше презентиран ...

За иновации и технолошки развој достапни два милиони евра

Денешен - 10.04.2014

Два милионa евра се достапни до крајот на годината за иновации и технолошки развој преку новоформираниот Фонд за иновации. Квалитетот ќе биде единствен критериум за поддршка на проектите, а првите се ...

Презентација на Фондот за иновации и технолошки развој

Курир - 10.04.2014

Во Сојузот на стопански комори (ССК) денеска ќе биде презентиран Фондот за иновации и технолошки развој кој има за цел да ја поттикне иновациската дејност, како и да го подобри пристапот до ...

Презентација на можностите на Фондот за иновации

Lider - 10.04.2014

Денеска во 12:00 часот, во просториите на Сојузот на стопански комори (ССК), пред претседателите на коморите на ССК и компаниите членови, министерот за образование и наука, Спиро Ристовски и ...

Два милиони евра за иновации и технолошки развој

Точка - 10.04.2014

До крајот на оваа година на располагање се ставаат два милиони евра за иновации и технолошки развој преку новоформираниот фонд за иновации, беше истакнато денеска на средбата на министерот за ...

За иновации и технолошки развој достапни два милиони евра

Утрински - 10.04.2014

Два милионa евра се достапни до крајот на годината за иновации и технолошки развој преку новоформираниот Фонд за иновации. Квалитетот ќе биде единствен критериум за поддршка на проектите, а првите се ...

Презентација на Фондот за иновации

А1 On - 10.04.2014

Во Сојузот на стопански комори (ССК) денеска ќе биде презентиран Фондот за иновации и технолошки развој кој има за цел да ја поттикне иновациската дејност, како и да го подобри пристапот до ...

Фондот за инвестиции стартува со два милиони евра за стопанството

еМагазин - 10.04.2014

До крајот на оваа година на располагање се ставаат два милиони евра за иновации и технолошки развој преку новоформираниот Фонд за иновации, најави министерот за образование и наука, Спиро Ристовски.

Преку Фондот за иновации се достапни два милиона евра

Република - 10.04.2014

Два милионa евра се достапни до крајот на годината за иновации и технолошки развој преку новоформираниот Фонд за иновации. Квалитетот ќе биде единствен критериум за поддршка на проектите, а првите се ...

Презентација на Фондот за иновации

Република - 10.04.2014

Во Сојузот на стопански комори (ССК) денеска ќе биде презентиран Фондот за иновации и технолошки развој кој има за цел да ја поттикне иновациската дејност, како и да го подобри пристапот до ...

РИСТОВСКИ: За иновации и технолошки развој достапни два милиона евра

Телеграф - 10.04.2014

Директорката на Фондот за иновации, Јасмина Поповска, посочи дека целата на оваа и на серијата средби што ќе следуваат е да се подготват што поквалитетни проекти Два милионa евра се достапни до ...

Презентација на Фондот за иновации во ССК

МРТ - 10.04.2014

Во Сојузот на стопански комори (ССК) денеска ќе биде презентиран Фондот за иновации и технолошки развој кој има за цел да ја поттикне иновациската дејност, како и да го подобри пристапот до ...

За иновации и технолошки развој достапни два милиони евра

Денар - 10.04.2014

Два милионa евра се достапни до крајот на годината за иновации и технолошки развој преку новоформираниот Фонд за иновации. Квалитетот ќе биде единствен критериум за поддршка на проектите, а првите се ...

Презентација на Фондот за иновации

Денар - 10.04.2014

- Во Сојузот на стопански комори (ССК) денеска ќе биде презентиран Фондот за иновации и технолошки развој кој има за цел да ја поттикне иновациската дејност, како и да го подобри пристапот до ...

За иновации и технолошки развој достапни два милиони евра

Сител - 10.04.2014

Два милионa евра се достапни до крајот на годината за иновации и технолошки развој преку новоформираниот Фонд за иновации. Квалитетот ќе биде единствен критериум за поддршка на проектите, а првите се ...